תוצאות מחקר חדש שהתפרסמו לאחרונה במגזין THe Journal of the American Geriatrics Society מוכיחות כי בני הגיל השלישי אשר יש ביכולתם לבצע פעילות גופנית, אבל לא מקפידים על משטר אימונים, מגבירים את סיכוייהם לחוות בעיות הליכה או טיפוס בשנים מאוחרות יותר.
במסגרת המחקר עקבו החוקרים אחר 3,075 גברים ונשים בין הגילאים 70 ל-79 במשך שבע שנים. התוצאה: החוקרים הגיעו למסקנה כי איבוד של יכולת התנועה יכול להיות בשיעורים נמוכים ביותר אצל בני הגיל השלישי, באם ישמרו אותם אנשים על מסגרת של פעילות גופנית. שעור הפעילות המומלצת לאותם מבוגרים הינה בין שעה וחצי עד שעתיים של הליכה לאורך שבוע.
בתחילת המחקר לאף אחד מהנדגמים לא היה בעיה ללכת רבע מייל (400 מטרים) או לטפס 10 מדרגות. לאחר ארבע וחצי שנים ל-34 אחוזים מהגברים ול-47 אחוזים מהנשים היו ביות מסוג זה. לפי ניתוח התוצאות, אותם נדגמים שלא שמרו על מסגרת של אימון גופני בתחילת המחקר היוו אחוזים גבוהים מבין האנשים שדיווחו על קשיים בפעילות.
"יחד עם ידע מוקדם בדבר החשיבות שיש לפעילות גופנית בקרב בני הגיל השלישי, התוצאות מעידות על הצורך לקיים אורח חיים ספורטיבי גם בגי מוקדם יותר", אמר החוקר הראשי, ד"ר מריוליין ויסר.
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)
