מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחושת נמילם באיזורים שונים בגוףגיא18/07/2011
אני בן 32 בריא בדרך כלל. לא נוטל שום תרופה.
בשנה האחרונה הרגשתי תחושה כאילו איזור הגב העליון מצד שמאל נרדם ואז אני מרגיש "נמלים".
הלכתי אצל אורטופד,אמר לי "תרים ידיים למעלה" ואז אמר שאין לי פריצת דיסק ואני צריך להתאמן(לא הבנתי מה הקשר לתחושה הנ"ל).
עכשיו התופעה עברה ליד שמאל מהכתף עד המרפק ומידי פעם אני מרגיש תחושה קלה כאילו נמלה הולכת לי על הבטן או על המצח ובאיזורים שונים בראש ולאחר גירוד המקום זה עובר.
הרופא משפחה טען שככל הנראה מדובר בחוסר B12 (היה לי נמוך מאוד) ונתן לי כדורי מציצה. כמו כן יש לי תופעה של איבוד זכרון טווח קצר.
האם באמת מדובר בחוסר הויטמין או במשהו נוירולגי יותר רציני? (אלצהיימר? טרשת נפוצה?)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת נמילם באיזורים שונים בגוף - תגובה
ד``ר סיימון ישראלי-קורן03/08/2011שלום,
קודם כל, התופעות שאתה מתאר לא ספציפיות ויכול להיות מספר דברים.
במידה ובדיקה הנוירולוגית שלך תקינה (יש להפנות לנוירולוג), אז לא הייתי ממהר לעשות רצף בדיקות על מנת לשלול כל מיני מחלות נוירולוגיות בשלב זה.
לגבי ויטמינים, זה לא יזיק לקחת. ונכון עם המחסור נמוך מאוד להרבה זמן יכול להיות נזק גם בחוט השדרה (שגורם להפרעות תחושה בדרך כלל בכפות רגליים) ובגיל המבוגר יכול להשפיע על זיכרון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)