פורום נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי - יש לך שאלה?

בפורום זה תוכלו להתייעץ על נושאים כמו אבחון שבץ, cva, אקו לב, קריש דם, אספירין, קומדין, סימני שבץ, שיקום אחרי אירוע מוחי, אפאזיה, נכות עוד
לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• EEG לא תקין. CT ראש מצביע על NPHהידרוצפלוס
    יונתן
    04/09/2023

שלום
    אבי כבן 70. בשנה האחרונה חלה הידרדרות במצבו. בעיות מוטוריות בהליכה. בריחת שתן. כאבי ראש. בלבול קל.
    נפל כ 3 פעמים ללא פרכוסים
    בCT ראש עם חומר ניגוד אובחן NPH
    אותו CT ללא החומר ניגוד לא זוהה NPH
    האם זה חד משמעי או יש צורך לעשות MRI ?

כמו כן בבדיקת EEG בחסך שינה נכתב:
    מקצב אחורי דומיננטי בתדר: 7-8 הרץ נראה באזורים האחוריים לאחר עצימת עיניים.
    פעילות בטא נמוכת אמפליטודה הופיעה באזורים הקדמיים.
    לא נראתה פעילות אפילפטיפורמית.
    קורלציה קלינית:
    התרשים מראה האטה כללית קלה בלתי ספציפית

האם כדאי לגשת לנוירוכיררוג?
    מה דעתך דוקטור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

תמונה

• NPH

ד"ר שי אופיר-גבע
    25/03/2024

שלום רב.
    קשה לקבוע בוודאות לגבי אביך מבלי לבצע בדיקה גופנית, לעבור על ההדמיות. על פניו, התסמינים מכוונים ל-NPH. תרשים ה-EEG אינו תומך בסיבה אחרת כגון מחלה אפילפטית והוא יכול להופיע עם NPH. מומלץ שתפנה עם אביך לפנות למרפאה נוירולוגית או נוירוכירורגית באחד מבתי החולים ותביא עימך את הדיסקים של ההדמיות ואת כל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שפה תחתונה שלי רועדת
    אורנה
    17/09/2023

שלום רב
    אני בת 55 בריאה ,בזמן האחרון שפה תחתונה מצד שמאל רועדת מה יכולה להיות הסיבה??

לקביעת תור
    סגירה
    שפה תחתונה שלי רועדת

הוספת תגובה

תמונה

• נטילת אדוויל אחרי tia
    Lesha
    10/09/2023

שלום
    אני בת 67
    בחודש פברואר 2021 עברתי אירוע מוחי מסוג tia
    מאז לא ארע שום אירוע נוסף לשמחתי
    ברקע אני עם חוליות שבורות בגב והתקפי כאב לא קלים
    אני נוטלת 2 אופטלגין בשעת הצורך
    לא רוצה להשתמש באופיואידים

רופא המשפחה טמר לי שבגלל שעברתי אירוע מוחי אסור לי ליטול אדוויל או דומיו (שעזר לי לפני)
    האמנם?
    האם אני כן רשאית ליטול אדוויל וכמה?
    תודה מראש🙏

לקביעת תור
    סגירה
    נטילת אדוויל אחרי tia

הוספת תגובה

תמונה

• חצי ראש שמאל לכיוון אחורה ולמטה לעורף כאבי תופת קושי להזיז ראש לדבר ולישון
    ענת
    08/09/2023

לפני 3 חודשים התחילו לי כאבי ראש חזקים בעיקר מאחורי הראש לכיוון למטה ואז גם עלה למעלה ככה חצי ראש שמאל 24/7 כאבים לא עוזר שום כדור עשיתי ct לא מצאו משהו אולי כאן יודעים מה הסיבה לסיוט הזה ואיך מטפלים?

הוספת תגובה

תמונה

• פיהוקים תכופים וכאבי חזה
    אלון רביב
    05/09/2023

שלום,במהלך החורף האחרון הייתי חולה בברונכיט לזמן ממושך. נשארו לי צפצופים קלים וביצועי הריאות לא מושלמים ויש חשד לאסטמה. בחודשיים האחרונים התחלתח להפהק ללא הפסק כמעט עם הרבה "פיהוקים תקועים". זה מלווה בכאבים בחזה עם עוצמה ומיקום משתנה, רפלוקס וכאבים בסרעפת (לא חזקים). בדיקת גסטרוסקויה תקינה, כמו אקג וצילום חזה ואולטראסאונד צוארי. הרופא הפנה לבדיקת הליקובקטר פלורי ואקו לב ליתר ביטחון לדברין.
    האם ייתכו פגיעה עצבית? מחלה אחרת? איזה בדיקות לבקש? האם זה מסוכן?
    תודות

לקביעת תור
    סגירה
    פיהוקים תכופים וכאבי חזה

הוספת תגובה

תמונה

• הקשר בין נטילת אספרין להווצרות דימום בראש
    לויטין ברוך
    03/09/2023

עברתי צנתור בלב לפני 6 שנים ונדרשתי ליטול מידי יום אספרין-קרטיה. לפני מספר שבועות אותר כי אני סובל מדימום סוב דוראלי בראש. מיידע המצוי במרשתת, מצביע על קשר ישיר בין נטילת אספרין לדימום בראש.
    אני מחפש מומחה לקבלת חו"ד מוסמכת בנושא

הוספת תגובה

תמונה

• מחסום דם-מוח נפגע משבץ איסכמי?
    Hh
    30/08/2023

האם שיש שבץ איסכמי יש אפשרו שהוא יפגע במחסום או יהרוס אותו ?

הוספת תגובה

תמונה

• האם אפשר לראות ב היום הוא כבר בן 17 ורק עכשיו בגיל 17 הוא מחליט לבדוק את המוח שלו ב MRI האם עברו יותר מידי שנים מאז הנזק המוחי ? בשביל לראות אותו ב MRI ? האם מאוחר מידי ? והאם הנזק במשך כל ה 17 שנים האלה תיקן את עצמו ? והאם כבר אי אפשר לראות את הנזק ב MRI בגלל שהנזק קרה לפני 17 שנים ?
    עומר
    27/08/2023

האם אפשר לראות ב MRI נזק מוחי שקרה בגיל 4 והיום הוא כבר בן 17 ורק עכשיו בגיל 17 הוא מחליט לבדוק את המוח שלו ב MRI האם עברו יותר מידי שנים מאז הנזק המוחי ? בשביל לראות אותו ב MRI ? האם מאוחר מידי ? והאם הנזק במשך כל ה 17 שנים האלה תיקן את עצמו ? והאם כבר אי אפשר לראות את הנזק ב MRI ? בגלל שעברו יותר מידי שנים מאז שקרה הנזק המוחי ?

• לאחר תאונת דרכים ופגיעת ראש

מה הכוונה מוקד זעיר עורפי מימין ומשמאל מייצגים vrs מעט מודגשים.
    והצללה פוקאלית בטיפ המסטואיד.

הוספת תגובה

תמונה

• שבץ מוחי מחמיר אוסי די
    מעיין
    23/08/2023

היי
    מאז השבץ שהיה לי לפני כמה שנים ההפרעת ניקיון שלי החמירה.
    האם זה בגלל שינוי במבנה המח?
    אם לא אז מה הסיבה?
    הכל מגעיל אוותי ואני שוטפת ידיים פעמי רבות.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שבץ מוחי מחמיר אוסי די

הוספת תגובה

תמונה

• קשיי תנועה והתדרדרות לא יודע למי לפנות ומה לעשות
    אילן1
    23/08/2023

שלום רב עברתי ניתוח פיסורה וניתוח טחורים לפני כשנה ומאז החלה התדרדרות בתחושה ברגליים כבדות וכבדות באגן כאבים ברגליים קשיים בהתרורקות שריפות רגישות לחום וקור לא יכול כמעט ללכת ..מרותק לבית עם כאבים קושי השינה בחודש האחרון האגן כבד מאד ונוסף לכל זאת תחושה תמידית להתרוקן ..אני חא ממש מרגיש מתי חולשה גם של הגפיים וגם של הידיים לא יודע למי לפנות אני במצב לא טוב מתקשה לשכב לשבת וללכת נמצא בסבל 24 שעות ביממה הבעיה שלי לא מאובחנת ואני הולך ונחלש בלי תאבון הכל מתחיל להיות כבד..מבקש עזרה אני לא יודע היכן להתאשפז בגלל הבעיה בהתרוקנות ובטמפרטורה לא מסוגל לשהות במיון חייב להגיע למחלקה שתוכל להתמודד עם שלל הבעיות

הוספת תגובה

תמונה

• אספירין או אספירין דיפירידמול
    גלעד
    21/08/2023

לאחר שלושה חודשים שבהם נלקחו מדי יום פלוויקס ואספירין, מעבר לאספירין בעקבות אירוע מוחי. בנוסף ניתנים סטטיסנים וגם רשמו אומפרדקס כדי למנוע נזק מהאספירין לרירית הקיבה. ככל הידוע לי אומפרדקס מעלה את הסיכון לשבץ ופוגע בספיגת אספירין.

בעיה נוספת שהבנתי מהספרות היא שלפי חלק מהמחקרים לפחות לקיחת אספירין מצופה (כמו מיקרופרין) בצורת טבליות יחד עם האוכל (מה שמונע פגיעה ברירית הקיבה ללא צורך באומפרדקס להבנתי) גם היא פוגעת בספיגת האספירין.

הבנתי שאספירין בצורת קפסולה עם תוכן נוזלי נספגת מעולה יחד עם האוכל ללא בעיה (קראתי מחקר השוואתי בנושא) ושבד"כ זה מגיע משולב עם דיפירידמול שיתרון נוסף שלו הוא ויסות עדין ויעיל של לחץ הדם שהוא כמובן גורם חשוב בעניין המדובר.

מדוע אם כן לא רושמים את השילוב הזה שמונע בעצם את הצורך באומפרדקס ונותן מענה יעיל ליותר מבעיה אחת?

הוספת תגובה

תמונה

• אבחנה של טרגימנל או גלוסופרינגה
    יובל
    14/08/2023

היי ,
    אני בת 35. סובלת מכאבים שלא באים בהתקפים של כאבים עזים למשך דקות אלא באים בהתקף קבוע למשך כל היום שמתאפיינים בדקירות חדות בתוך האוזן , קצת גולש לקו הלסת ולצוואר , לפעמים גם בגרון.
    טרם אובחנתי . בבקשה יש פה מישהו שסובל מטרגימינל ואני יכולה לדבר איתו אישית ?? אני ממש בדכאון מזה סובלת מזה כחצי שנה ולא מוכנה לקחת כדורים עד שאגיע לאבחנה . אם יש מישהו במצבי, אשמח שנדבר.

הוספת תגובה

תמונה

• רעד בצוואר בלתי נשלט
    אתי
    03/07/2023

בת 48 עם פריצות דיסק בגב התחתון ובצוואר,לפניי שנתיים אבחנו בעיה נרולוגית ברגל שמאל עם חולשה..ואז החל רעד עדין בצוואר שרק אני הרגשתי מדי פעם והיון זה בא בהתקפות כל הצוואר רועד עם הראש " לא לא"
    בדיקות דם תקינות,כולל mri מוח תקין
    אז מה יש לי קיבינימט? בעיקר בבוקר הרעד מסרב לעצור ..לאורך היום פחות ,או שאני מרגישה פחות כי אני בפעילות..ובערב שוב מתישבת וזה חוזר. .ומפסיק וחוזר
    לא מצליחה להבין מה יש לי עם כל הבדיקות תקינות

לקביעת תור
    סגירה
    רעד בצוואר בלתי נשלט

הוספת תגובה

תמונה

• מומלץ לגשת לנוירולוג

אבי
    09/07/2023

היי!
    מומלץ לגשת לנוירולוג על מנת שיבצע בדיקה מקיפה, באופן כללי פריצת הדיסק כן עלולה לגרום למצב המתואר, ייתכן והרופא ימליץ לבצע בדיקת EMG על מנת לשלול נזק בשריר לדוגמה. שוב אציין כי ייתכן מאוד ופריצת הדיסק גורמת לתסמינים שאת חשה, עם זאת יש להיוועץ עם רופא על מנת לקבל את חוות הדעת הטובה ביותר.
    רפואה שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• רעידות מוזרות בשריר הרגל
    יוסי
    14/06/2023

שלום, ישנן צלקות נרחבות לכל אורך הגפה בצד היריך עד הברך
    יש חולשה והידלדלות שרירים בשרירי השוק ובשריר הארבע ראשי
    כשאני מותח את הרגל בבוקר, ומטה את הגוף לימין ולפעמים בישיבה
    רועדת לי הרגל. האם הרעידות מחולשה בארבע ראשי?
    האם זו פגיעה נוירולוגית? איך בודקים פגיעה שרירים אם ישנן צלקות?

לקביעת תור
    סגירה
    רעידות מוזרות בשריר הרגל

הוספת תגובה

תמונה

• מומלץ להיבדק אצל נוירולוג/אורתופד/רופא משפחה

א
    20/06/2023

שלום רב,
    לא בדיוק מובן מה הכוונה בצלקות? האם עברת תאונה כלשהי או טראומה ברגל? דלדול שרירים וחולשה המלווים עם רעידות יכולים להעיד על מגוון בעיות כגון פגיעה בשריר או פגיעה עצבית. לכן מומלץ להתייעץ עם רופא מומחה או לחילופין עם רופא המשפחה על מנת לאבחן את הבעיה בהינתן וקיימת כזו, וכן להעניק טיפול/שיקום וכו׳.
    רפואה שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה