שרירי הלחי, השפתיים והחיוך - דחוף!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירי הלחי, השפתיים והחיוך - דחוף!!
    קרן
    15/01/2008

השאלה היא לרופא נוירולוג-
    בת 35 רווקה, ובריאה.
    מזה כחודש, יש לי חוסר תחושה בלחי ימין, וחולשה חזקה בשריר/עצב של הלחי,הסנטר.
    נבדקתי אצל 2 נוירולוגים, כולל ct מח שיצא תקין (בוצע ללא ח.ניגודי), נבדקתי גם אצל רופא אאג והכל תקין.
    בפועל- זה מגביל אותי לשלוט בהבעות הפנים, ובביצוע פעולות כמו חיוך רחב,שריקה, ואין לי שליטה מלאה על הפנים.
    כלפי חוץ זה לא בולט לעין, אך אני חשה כי השפתיים והלחי איבדו מ"הנפח" שלהן, וממש קשה לי לדבר ממושכות, וזה דורש ממני מאמץ לא רגיל.

רופא המשפחה טוען כי כנראה מדובר בעצב הטריגימינלי.
    רציתי לברר-
    1. האם יש סיכוי להחלמה ספונטאנית מלאה, ותוך כמה זמן?
    2. חשוב ביותר !!! - כאשר אני מבצעת בכוח פעולות עם הפה (כגון: שירה, דיבור בקול רם, שריקה וכדומה), נראה כי השפתיים "אימצו" תנועות לא סימטריות ואיני יודעת כיצד לאזן את זה, האם יש תרגילים כלשהם לביצוע כדי לאזן את הסימטריות בשפתיים?

אודה לכם על תשובתכם,

קרן

3. האם יש אתר על הנושא- רצוי בעברית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קרן

ד''ר איתן אוריאל
    17/01/2008

חולשה וקושי בחיוך ובשריקה מכוונים דווקא למחלה של עצב השביעי -פציאליס ולא לעצב הטריגמינלי. יתכן ואת סובלת ממצב הקרוי בלס פולסי שהטפול בו הינו בסטרואידים דרך הפה,אולם יש צורך בבדיקה נוירולוגית כדי לאבחן את העצב הפגוע, להחליט באיזה סוג של פגיעה מדובר,האם יש צורך בבדיקות הדמיה נוספות ולקבוע את הטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו