מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
לאייל
חגית22/09/2011תודה על תשובתך
האם אתה מדבר על תופעה שנקראת "רדיקולופתיה"? בבדיקת emg לא נמצאה עדות לרדיקולופתיה או ל נירופתיה.
האם זרמים ברגל בדר"כ עוברים מאליהם?, ואיך פיזיותרפיה אמורה לסייע.?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאייל - תגובה
אייל קליין22/09/2011שאלות טובות.
העלית חלק מן האפשרויות. תיתכן גם תסמונת של כליאה של עצב במקום כלשהו לאורך הרגל. יש לזכור המהימנות של בדיקת EMG אינה מוחלטת וכמו כל בדיקת הדמיה גם בדיקה זו עשויה "לפספס" ולא לאתר בעיות בייחוד במצבים גבוליים.
הזרמים עשויים לעבור מאליהם כמו הרבה תופעות שאנו חוויםם לאורך חיינוץ לא לכל "פיפס" רצים לרופא. יחד עם זאת לא הייתי מחכה יותר מידי עד לטיפול בעניין כדי לא להפוך את המצב לכרוני או להחמירו.
הטיפול הפיזיותרפיה עשוי לכלול תנועתיות מסוגים שונים לעמוד השדרה, תנועתיות של מערכת העצבים, טיפול על ידי זרמים חשמליים או אולטרא סאונד במידת הצורך. כל הטיפולים מיועדים להורדת הרגישות העצבית ולהפחתת הלחץ על העצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאייל
חגית22/09/2011תודה רבה על תשובתך המהירה והתייחסותך הרצינית לשאלותי:) גרמת לי לשקול בחיוב פניה לפיזיותרפיה בפעם הראשונה בחיי.
תודה וכל טוב, וסליחה על ההאשמות שהטחתי בך קודם.
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאייל - תגובה
אייל קליין22/09/2011כולי תקווה כי תמצאי מזור במהרה. לדעתי פניה לפיזיותרפיה צריכה להיות במעלה סדר העדיפויות שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרמים ברגל.חגית19/09/2011
שלם ד"ר,
מזה שבועיים אני סובלת מתחושה של זרם חשמלי בשוק הימנית. בבדיקה אצל ניורולוג הכל היה תקין, נשלחתי לבדיקת emg וגם היא הייתה תקינה, בדיקות דם תקינות גם כן.. הזרם ברגל התקפי, מופיע כל כמה שניות בעיקר בהליכה ובעמידה. מאוד מציק.
רציתי לשאול מה יכולה להיות הסיבה לתופעה זו כאשר כל הבדיקות יצאו תקינות. והאם הזרם ברגל יכול לעבור מאליו?
תודה
חגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרמים ברגל. - תגובה
אייל קליין21/09/2011אני מציע לפנות גם לאורטופד ולבקש הפניה לפיזיותרפיה שם יוכלו לעשות אבחנה פיזיקאלית נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאייל קליין
חגית21/09/2011"תלכי לאורתופד" היא התייחסות לא רצינית מאחר ואתה בטח יודע שלפעמים נאלצים להמתין שבועיים שלושה לתור אצל אורטופד. ולכן מטרת הפורום הזה היא לתת מענה רציני לשאלות שמציקות לאנשים עד שיגיעו לביקור אצל אורטופד. אין צורך לזלזל באינטליגנציה של האנשים שיודעים שהם צרירים לפנות לרופא מומחה. רק שבינתיים אפשר לקבל תשובה רצינית בפורום כזה, וחבל שאתה לא מספק את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאייל קליין - תגובה
אייל קליין21/09/2011צר לי שאת חשה כי זלזלתי באינטיליגנציה, יחד עם זאת עלייך לזכור כי מטרת הפורום אינה לאבחן אלא לנסות ולפתוח אפיקי מחשבה חדשים או איפיקי התייעצות חדשים. אין תחליף לבדיקה פיזיקאלית מקיפה הכוללת הסתכלות הוליסטית על האדם ולא מסתמכת רק על מספר נתונים. אין לנו בפורום את האפשרות לבצע ראיון (אנמנזה) מקיף ולכן לעיתים נוצר הרושם כי התשובות הן שטחיות אך לא כך הדבר. כיוון שמדברייך עולה כי עדיין לא פנית לאורטופד הצעתי לך לעשות זאת לפני שאני זורק אבחנות לאויר מבלי שיש בידי את מלוא המידע. ההצעה שלי לפנות לרופא ממומחיות שונה מזו שפנית אליה אינה בגדר זלזול באינטיליגנציה, נהפוך היא באה במטרה שלא לפספס אתהדברים שעשויים להיות מובנים מאליהם לאנשי מקצוע אך בגדר נעלם למי שאינו בקיא בתחום.
אם הדברים לא יגיעו לפתרון לאחר הפניה לאורטופד והתייעצות עמו את מוזמנת כמובן לפנות שוב לפורום ואנו ננסה לעזור כמיטב יכולתנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאייל קליין
חגית22/09/2011תודה על התייחסותך , אשמח אם בכל זאת תענה לשאלות שהעליתי בקשר לזרמים ברגל.
תודה,
חגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאייל קליין - תגובה
אייל קליין22/09/2011בהנחה שמדובר בכל זאת על תופעה נוירולוגית בבסיסה על אף שהבדיקות תקינות ייתכן שהמקור הוא בעמוד השדרה המותני או שמדובר בכליאה של עצב לאורך הרגל. על מנת לשלול או לאשר אבחנות אלה יש לפנות לאורטופד ובמידת הצורך (אני מציע לבקש באופן ספציפי) לקבל הפניה לפיזיותרפיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאייל קליין
חגית22/09/2011שלום ותודה על תשובתך,
האם אתה מדבר על תופעה שנקראת "רדיקולופתיה"? בבדיקת emg לא נמצאה עדות לרדיקולופתיה או לנירופתיה.
האם זרמים ברגל בדר"כ עוברים מאליהם?, ואיך פיזיותרפיה אמורה לסייע.?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)