מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחסור בדופמיןמיכל20/09/2011
שלום,
אני בת 29. כבר כ- 7 שנים שאני סובלת מעייפות קשה שמפריעה לתפקוד
כאשר כל בדיקות הדם תקינות.
לקחתי במשך כמה שנים את התרופה סימבלטה ועוד כמה תרופות שעובדות על סרוטונין,
ומצב העייפות רק החמיר.
רופאת המשפחה אמרה שאולי יש לי מחסור בדופמין ושזה מה שגורם לעייפות(יש לי גם מעט רעד בידיים).
ניסיתי לקחת ריטלין וזה עשה לי תופעות לוואי מאוד לא טובות והפסקתי,
ולגבי התרופה וולבטרין הבנתי שהיא גורמת לנדודי שינה וזה בעייתי במצב שלי.
האם ניתן לרשום במצב שלי תרופה לפרקינסון ולקחת לתקופה קצובה ואז מאגרי הדופמין יכולים להתמלא? או שזה לא עובד ככה?
ומהי כיום התרופה לפרקינסון שנחשבת עם הכי פחות תופעות לוואי?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת באיחור אבל..
מתן06/11/2012במבט ראשון זה יראה לך שטותי ולא מן העניין אבל תשקיעי כמה דקות מחשבה..
אני בן גילך סבלתי שנים רבות מהתופעות שאת מדווחת עליהם (בנוסף לכאב ראש (פעם בשבוע, חוסר ריכוז, ומאמץ רב בקריאה).
לפני כשלוש שנים גיליתי שיש לי בעיית מיקוד ראיה (המונחה הרחב בעברית) אם תרצי תוכלי לחפש באנגלית convergence insufficiency.
הבעיה הזו נובעת מכך שהמוח איננו מסוגל לאחד את שני ההסטים (שדות הראיה) ובעצם נוצר מאמץ מתמיד בכדי להבין מה מתרחש (וזאת בכדי לא לראות עולם כפול).
לעניינו על פי הבנתי הסיבה שהבעיה הזו גורמת לחולשה עייפות ורעד היא משום שמערכת הראיה או האזורים שעובדים קשה בכדי לראות עובדים על דופמין ואי לכך גורמים לחוסר איזון.. אם יהיו לך שאלות כנסי לקבוצה בפייסבוק "מיקוד ראייה".. אשמח לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)