התדרדרות של סימפטומים נוירולוגים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התדרדרות של סימפטומים נוירולוגים
    אלה
    21/09/2011

בת 63 סובלת ממחלת רקע הנקראת פוליציטמיה וורה מזה 13 שנים.מזריקה כפעמיים בשבוע אינטרפרון ולחץ דם לרב מאוזן. ממצאים בדם יחסית תקינים (טסיות היו בנורמה, לויקוציטים מעט גבוהים)
    לפני כשלושה שבועות עברה צינתור וכשלושה ימים לאחר מכן החלו סימפטומים של הרדמות היד לסרוגין. היא התאשפזה ולאחר CT אנגיו לא היו ממצאים. במהלך השבוע לאחר מכן אותם סימפטומים רק בתדירות גבוה יותר עם היווספות של הרדמויות ותחושת חולשה ברגל(גם לסרוגין) בוצע MRI נמצאו אוטמים מיומיים שלושה האחרונים אשר מסבירים את התמונה הקלינית. בבדיקות דם הטסיות נמוכות מאד 80,000 ולויקוציטים גבוהים מאד.
    עש בירור קרדיאלי נמצא תקין. עדיין ישנה בשבוע האחרון התדרדרות והיד עם תחושה שיטחית אך תחושה עמוקה ומוטוריקה לקויה מאד. הרגל מתדרדרת.

היא מאושפזת במחלקה נוירולוגית אך נראה שהם אובדי עצות. השאלה שלי היא האם זו המחלקה שהיא צריכה להיות מאושפזת אולי צריך להעיבר אותו להמטולוגיה או המטואונקולוגיה? איך יכול להיות המשל של התדרדרות נוירולוגית שהטסיות כ"כ נמוכות? יש מומחה למחלה שלה שאתם יכולים להמליץ עליו?
    תודה על כל עזרה אנו ממש עובדי עצות!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התדרדרות של סימפטומים נוירולוגים - תגובה

אייל קליין
    21/09/2011

אני חושב שהיא נמצאת במחלקה הנכונה לבירור להתופעות הנוירולוגיות ואני מניח כי קיימות התייעצויות רב-מקצועיות באשר למצבה וההשלכות של בעיות בתחום אחד על הבעיות בתחום אחר וכן באשר להשלכות הטיפוליות.
    אוטמים מוחיים בפרט ופגיעות נוירולוגיות בכלל, יכולים להתבטא בצורות רבות ומגוונות ולכן צריך להתאזר בסבלנות ולאפשר לצוות הרפואי למצות את אפשרויות האבחון והטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו