תסמינים של אירוע מוחי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסמינים של אירוע מוחי
    קוקוס
    22/09/2011

שלום,

אני יודעת שקיימים מיקרו אירוע מוחי, שהאדם לא תמיד יכול אפילו לחוש אותם (קרה לאחד מבני המפשחה שלי, ידענו על זה רק על אירוע מוחי שני -שהיה חזק). האם זה משהו שניתן למנוע או ניתן לטפל בו במהרה ? אם כן כיצד...?

סבתא שלי בת 72 , (לא קשורה לאירוע שתואר קודם לכן), מאתמול מתלוננת על כאבי ראש מאד חדים בעיקר באונה הימנית, וכן חולשה ברגל ימין. היא מסבירה שהכאבי ראש הם לא כאלה שניתן להעביר עם כדור משכך כאבים, הם כאילו באים מבפנים וגורמים לתחושה מאד כבדה של הראש. בנוסף סחרחורות חולשה, חוסר תיאבון ואפשר לומר מעט עצבנות . היא סובלת מלחץ דם כרוני ונוטלת תרופות באופן קבוע.

כמובן שהיום אני לוקחת אותה לרופא משפחה, זה לא התאפשר אתמול והיום רק ב16 הוא מקבל , אבל ברצוני לדעת מה זה יכול להיות ? אני מאד רוצה לשמוע שזה לא קשור לאירוע מוחי, אבל התסמינים המתוארים בכתבה(שקראתי באתר זה) מאד דומים. האם זה יכול להיות קשור למעבר עונות ? חוסר ברזל (גם לזה יש לה תרופות), ? אני משערת כל מיני כדי להבין לפחות את הכיוון ולמה זה קורה לה, מה אפשר לעשות כל עוד היא בבית (לפני הרופא) על מנת להקל עליה?

בנוסף היא טוענת שאין לה כוחף רוב הזמן היא שוכבת. או עושה הפסקות בין פעילות לפעילות כי לא מצליחה להחזיק הרבה זמן בלי מנוחה. היא אמנם מבוגרת אבל עד עכשיו היא לא הייתה מתעייפת כל כך מהר וזה כן חריג עבורה, היא גם מרגישה בעצמה.

כדורים נגד כאבי ראש לא עוזרים..

אם אפשר בבקשה לקבל כמה שיותר מידע, ברור לי שיש לפנות לרופא, לכן אנו הולכות היום ב16, העניין הוא שהרופאים לא מנדבים הרבה מידע וחשוב להבין מה קורה, מה לעשות?
    אולי יש צורך בצילום ראש או פנייה למיון?

אנו עזרו לי !

תודה רבה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תסמינים של אירוע מוחי

הוספת תגובה

• אני עדיין זקוקה לתשובות למרות

קוקוס
    24/09/2011

שהיינו אצל הרופא...

הבנתי ממנו כי יתכן שיש חסימה של עורק, הוא הצביע על הצוואר והאזור לידו של הראש (משהו דופל טריפל...לא זוכרת משהו עם כפל), מה זה בעצם אומר? ש3 ימים שהיו לה כאבי ראש בלתי נסבלים ותחושת נמק קלה של הרגל, כאילו קשה להזיז אותה. הם יכולים להיות תסמינים של אירוע מוחי קטן?

אם כן מה עושים במצב כזה?
    יש לה תור לניורולוג, אבל השאלה שלי היא מה הנוירולוג יכול לעשות ? הרי אם היה אירוע מוחי אין מה לעשות בנידון, לא ? אבל האם יש דרך למנוע בעתיד מקרים כאלה ? האם זה מטופל בתרופה או איך?

מה הנוירולוג בעצם עושה, אם יש חשש לאירוע מוחי? צילום ? ומה אם מגלים שיש?

בבקשה תפנו אותי למאמר או אתר אינטרנט, אם השאלה שלי לא רלוונטית , אני אחפש את התשובות בעצמי, זה מאד חשוב לי ואני לא רוצה לעבור את הגיהנום הזה שוב... כי כמו שאמרתי קודם לסבא שלי כשהיה בחיים, היה לו אירוע מוחי שלא ידענו עליו, וידענו רק אחרי שהוא היה במיון עם אירוע מוחי נוסף רציני יותר עם שיתוק...

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא תמיד מקבלים תשובה בפורום הזה?

קוקוס
    26/09/2011

??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא תמיד מקבלים תשובה בפורום הזה? - תגובה

אייל קליין
    26/09/2011

בעיקרון לא כל כך ניתן לטפל במשהו שאיננו יודעים על קיומו מכיוון שאינו נותן סימנים או סימפטומים ולכן יש להתרכז במניעה. במקרה של ארועים מוחיים שוב לטפל בגורמי הסיכון כגון, סוכרת, יתר לחץ דם, שומנים בדם ועוד, לבצע פעילות גופנית מסודרת ומסוקרת באופןקבוע ושמור על אורח חיים נטול סטרס ככל האפשר.
    במידה ואמך אכן עברה ארוע מוחי יש ראשית לעשות הערכה של מידת הפגיעה, בעיקר הפגיעה התפקודית ולהפנותה למסגרת שיקומית מתאימה. במידה ואכן מדובר בארוע קטן או ארוע חולף אז יש חשיבות רבה במניעה של אירועים חוזרים כפי שנאמר לעיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו