מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלבול אצל אישה בת 68מיכל06/10/2011
שלום אמא שלי בת 68.
ביום שבת היתה לה תופעה של בלבול שקרה פתאום ונמשך כל היום.
פתאום היא לא ידעה איך להפעיל את הפקס. אמרה את המילה "שכחתי" הרבה מאוד פעמים. לא זכרה דברים. החליפה מילים - במקום להגיד צעיר אמרה זקן. וכשאמרתי לה שאמרה זקן, היא אמרה - לא נכון אמרתי צעיר. התבלבלה בשם של כתב בטלוויזיה ותיקנה את שמו בלי בכלל להרגיש שקודם אמרה שם אחר.
לא ידעתי מה לעשות. כי אני יודעת שסימנים של שבץ זה שיתוק בפנים או בחצי גוף, בלבול משמעותי, דברים כאלה. וזה לא היה המצב. או שאולי אני טועה.
היא אישה עקשנית מאוד, שחשובה לה השליטה. וזה ממש בעיה לגרום לה למשל ללכת באופן מיידי לבית חולים.
ביום ראשון הצלחתי להלחיץ אותה אחרי שדיברתי עם מישהו שאמר לי שהיא צריכה להגיע דחוף לבית חולים. מאז לפחות היא הסכימה להתחיל לקחת ויטמינים.
גם אחותי לא עוזרת בנושא, כי דיברתי איתה, וזו דיברה עם האמא. שמעה שהיא בסדר, והחליטה שאין שום בעיה.
ואכן ביום שני היא היתה בסדר כל היום.
חוץ מאותן חמש דקות שבהן היא פשוט לא הכירה אותי...
היא דיברה איתי כאילו שלא ראתה אותי מעולם. ושאלה אותי אם תמיד יש לי נקודות על הפנים...
אז שאלתי אותה איפה היא רואה, והיא לחצה לי עם האצבע על הפרצוף.
בנקודה הזאת ממש נכנסתי ללחץ. ורציתי שניסע לבית חולים. אבל היא סירבה.
היא בהכחשה מוחלטת. למרות שעכשיו מנסה להוכיח לי כל הזמן שהיא זוכרת מצויין.
היא גם טוענת שלא אמרה לי את המשפט הזה ביום שני. לכל דבר שקרה יש לה תירוץ.
אירוע דומה היה גם בפסח. אז היא לא זכרה לשים סכו"ם, להדליק מכשיר חשמלי, אמרה הרבה פעמים - "שכחתי", וכו'.
התופעה הזאת היא פתאום. לא היתה איזו שהיא התדרדרות לפני כן.
למרות שיש לה עוד דברים כלליים:
* התכווצויות בידיים.
* הבהובים בעיניים אחרי כעס.
* כאבי ראש.
* היה לה מקרה של שיתוק ביד בבוקר והיא לא יכלה להפעיל אותה.
* לחץ דם קבוע על 140 שיכול להגיע גם ל - 170.
* בזמן האחרון גם יש לה איזה כאב בעין ימין.
אחרי מה שקרה בפסח, דרשתי ממנה שתתחיל לקחת B12 ואבץ, אבל היא לא הקפידה. יכול להיות שזה עזר לחודשים שחלפו מאז ?
עכשיו קניתי הרבה ויטמינים, ואני דורשת שהיא תיקח.
מעבר לזה - מה אני אמורה לעשות ?
ואיך ניתן לדעת במצב הנוכחי האם זו בעיה דחופה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלבול אצל אישה בת 68 - תגובה
אייל קליין09/10/2011ארועי בלבבול ושכחה מסוג זה מצריכים בירור ובמידת הצורך גם טיפול. אני חושב שאין צורך להבהיל את אמך ולרוץ איתה למיון אבל בהחלט כדאי לשכנע אותה לפנות לרופא נוירלוג להערכת מצבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)