מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קפיצות בשרירים + תחושת צריבה בגפייםנטורופתית29/10/2011
שלום רב,
מטופלת הגיעה אלי לטיפול נטורופתי עם סימפטומים של הרגשת דופק באזורים שונים בגוף (למשל צוואר), "קפיצות בשרירים" - מתארת את זה כתזוזה בלתי רצונית של השריר, תחושת צריבה שמגיעה לכפות הרגליים או הידיים וחולפת בלי סיבה, ובנוסף- היא טוענת כי משהו במבנה כף הרגל שלה השתנה בתקופה האחרונה, ואכן כשהיא דורכת ניתן לראות כי הצד הלטרלי של הרגל נוטה להשתטח יותר על הרצפה (מצטערת, אין לי דרך אחרת לתאר את זה...).
כיוון שדיווחה שלאחרונה עברה תקופה רוויות מתחים, ייחסתי את התופעות הנ"ל לסטרס או זרימת דם לקויה לגפיים. בהמשך, הבנתי לאט לאט כי המטופלת נמצאת בחרדה איומה, משוכנעת שיש לה בעיה עיצבית כלשהי, והתחילה לזרוק לעברי שמות כמו "טרשת נפוצה", ניוון שרירים וכד'...
כבר ביקרה אצל נוירולוג ששלח אותה למס' בדיקות והכל יצא תקין.
המלצתי לה לשוב לבקר אצל הנוירולוג ולשתף אותו בחששות שלה, ובנוסף לפנות לאורטופד מומחה בכף הרגל שיבדוק את התמונה שם.
השאלה שלי היא- האם עליי לחשוש בעצמי בנוגע לתסמינים ראשוניים מאוד של טרשת נפוצה? אם כן, כיצד עלי להנחות אותה? האם בשלב כזה עם תסמינים כאלו נוירולוג יסכים להפנות אותה לMRI?
שוב, מציינת שהיא בחרדה איומה, בכל יום יש לה מחשבות "שווא" לגבי המחלות שאולי מתרחשות בגופה... ואני כבר לא בטוחה מה גורם למה- הסימפטומים למחשבות, או המחשבות לסימפטומים. בהתחלה חשבתי שמדובר במקרה קלאסי של חרדה (כבר היה לי בעבר מטופל שהיה משוכנע שיש בגופו סרטן... מה שנקרא "קרצינופוביה"), ועכשיו אני חוששת שאולי יש לבדוק את הדברים.
מה עלי לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפיצות בשרירים + תחושת צריבה בגפיים - תגובה
אייל קליין30/10/2011ראשית אני חושב שאם לנהוג על פי שיטת "יש ספק אין ספק" עשית נכון שהפנית להמשך הבירור. אני מניח שהנוירולוג יבצע הערכה מקיפה ויפנה לבדיקות המתאימות. בגלל שטרשת נפוצה יכולה לתת המון סימפטומים שונים שלעיתים הם חולפים, לפחות בשלב ההתחלתי אז ברור שזה קופץ לראש אך אני חושב שהמרחק עוד גדול עד שמגיעים לאבחנה מסוג זה. הרבה פעמים סימפטומים "מוזרים" (הכוונה שלא מתאימים בדיוק לאף תבנית קלינית נפוצה) שבאים וחולפים בהחלט יכולים לנבוע מחרדה. וכמובן אפשר לחשוב גם על פתולוגיות של עמוד השדרה וכו.
בקיצור, נוירולוג ואורטופד הם התחלה טובה לבירור הנושא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)