תחושת כאב/עיקצוצים/דקירות בכף יד שמ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תחושת כאב/עיקצוצים/דקירות בכף יד שמ
    רמבקשת תשובה
    29/01/2008

שלום,
    אבקש עזרה- מזה יומיים אני מרגישה תחושה של כאב/דקירות/עקצוצים בכף יד שמאל. רק בכף היד.
    הנושא מדאיג אותי מאחר ואני מקבלת טיפול לעודף טרומבוציטים -אגרילין/אנגריליד.
    אין לי תופעות לוואי מהטיפול מלבד שזה גורם להצטברות מים בקרסול,
    ולהמוגלובין נמוך בגלל הטיפול. הרופאה ייעצה לקחת אספירין - אבל אני פוחדת מדימומים.
    אבי נפטר כתוצאה מאניוריזם.
    כמו"כ אני עושה פעם בשבוע טווינא.
    אף פעם לא עישנתי ואיני שותה משקאות אלכוהולים, עושה מעט מאד ספורט איני שמנה 1,67 מ' 70 ק"ג, ויש לי מעט כולסטרול גבוה.

שאלות -
    1. מה פשר התחושה בכף היד? האם זה יכול להצביע על בעיה הקשורה באירוע מוחי?
    2. האם הכדורים שאני נוטלת יכולים לגרום לשבץ מוחי?
    3. האם בגלל אבי יש לי סיכוי גדול יותר ללקות באירוע מוחי?
    4. האם טווינא יכולה לגרום לאירוע? קראתי שטיפול כירופרקטי יכול לגרום לאירוע כי יש מניפולציה של עמוד השידרה הצווארי דרכו עוברים כלי דם חשובים אל המוח. האם זה כך לגבי טווינא?
    5. האם בדיקה של קרקעית העין יכולה להצביע על סיכוי נמוך/גבוה של אפשרות לאירוע מוחי?
    6. האם קיימת בדיקה שאפשר לעשות כדי לבדוק מה המצב בכל רגע לגבי המצב של זרימת הדם בגוף והאם יש זרימה לא תקינה העלולה להצביע על קרישי דם או דימום או אפשרות לאירוע מוחי?
    7. האם יש קשר בין כבד שומני לבין אפשרות לאירוע מוחי?

תודה מראש.
    אודה לתשובה דחופה...
    .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תוספת להודעה על כאב בכף היד

רמבקשת תשובה
    29/01/2008

אני בת 50

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת

ד''ר איתן אוריאל
    30/01/2008

סיפור משפחתי של שבץ מוח מהווה גורם סיכון עצמאי לשבץ מוח.כבד שומני מהווה אף הוא גורם סיכון. בדיקת דופלר של עורקי התרדמה בצואר מספקת אינפורמציה יעילה ובדרך לא פולשנית לגבי הזרימה בכלי הדם הגדולים המספקים דם למוח. בדיקת קרקעית העין עשויה לזהות פתולוגיות בכלי דם רשתיים הקשורים ליתר לחץ או סוכרת המהווים אף הם גורמי סיכון. מניפולציות או טראומות, אפילו קלות,לצואר ,עשויות לגרום לדיסקציה ,דהיינו,קרע בדופן כלי דם צוארי ולשליחת תסחיף למוח. דיסקציה מהווה גורם נדיר לשבץ מוח בגיל המבוגר אולם הגורם השני בשכיחותו לשבץ מוח בצעירים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות המשך - לד"ר אוריאל

רמבקשת תשובה
    31/01/2008

תודה רבה.
    ובכ"ז אני מבקשת לחדד - האם לתחושות בכף היד ( שהן כעת עמומות יותר) יש משמעות כלשהי?
    כמו"כ - מאחר וטיפולי הטווינא ( בהגדרה מעורפלת וכללית מאד - סוג של מסג'/שיאצו קצת יותר אגרסיבי לגוף) הם טיפולים שבין היתר יש בהם טיפולים בכתפיים ובצוואר - האם זה מסוכן? בין היתר בהגדרה של הטיפול נאמר שהוא מיועד לטיפול בלחץ דם גבוה, לאנשים שעברו שבץ ועוד - אז האם הטיפול עלול/ יכול לגרום לתסחיף? האם הוא מסוכן לאנשים מסויימים?

אודה מאד להתייחסותך.
    יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות המשך

ד''ר איתן אוריאל
    31/01/2008

יש צורך באנמנזה מדויקת ובבדיקה גופנית כדי להתרשם מאופי הפרעות התחושה ביד. כפי שכבר ציינתי מניפולציות צואריות עלולות,אומנם באופן לא שכיח,לגרום לדיסקציה ולשליחת תסחיף למוח מכלי דם צוארי. סביר להניח כי לאנשים מסוימים קיימת נטיה או רגישות יתר להתפתחות הדיסקציה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו