הסבר תוצאות MRI מוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסבר תוצאות MRI מוח
    ערן ש
    08/12/2011

שלום, אני בן 33, נפלתי מגובה 4 מטר, ישירות על הראש, תוצאות MRI כחמישה חודשים אחרי הנפילה הינן: המצב לאחר שברים במיקום טמפורלי ימני.
    היום מודגמת אי סדירות ושינויים מסוימים מתחת לעצם הטמפורלית מימין ואטרופיה קורטיקלית טמפורלית מימין. בנוסף אנצפלומלציה באזי-פרונטלית דו צדדית ופרונטלית משמאל על רקע טראומה בעבר.
    אנא הסבירו לי בשפה פשוטה את ההשלכות של הפגיעה הנ"ל ומשמעותה, בהתאם למה שכתוב, ומה דרכי השיקום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הסבר תוצאות MRI מוח

הוספת תגובה

• הסבר תוצאות MRI מוח - תגובה

אייל קליין
    09/12/2011

שלום רב,
    מבחינה גרמית (עצמות) מתוארת אי סדירות כלשהי בצורת העצם, דבר שנראה נורמלי לפגיעה בעוצמה כפי שחווית והשברים המרובים באזור. כמו כן, קיים שינוי ברקמת המוח ביחס לנורמה, כלומר תגובה כלשהי של מערכת העצבים המרכזית. אטרופיה מתארת ירידה במסה. גם זה נראה הגיוני כתגובה לחבלה כמו שחווית.
    בנוגע לדרכי השיקום- השיקום לרוב אינו מתייחס לממצאים בהדמיה כי אם למגבלות התפקודיות. כל תחומי השיקום הפיזיקלי אינם יכולים לתקן את הנזק עצמו כי אם דרכי ההתמודדות של הגוף איתו. לעיתים עם הזמן קיים גם תיקון מסוים של הנזק או "לקיחת אחריות" של אזורים אחרים שמפצים על האזור שנפגע.
    בכל מקרה, מכיוון שלא תיארת מהן המגבלות והקשיים התפקודיים שלך אני לא יכול להיות יותר ספציפי.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו