ד"ר בורנשטיין שלום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ד"ר בורנשטיין שלום
    שרון
    10/05/2007

בעלי עבר שבץ לפני מספר חודשים. הרופא אמר שעכשיו הוא נמצא בסיכון שזה יקרה שוב. מה אני יכולה לעשות (למשל מבחינת בישול או עידוד לפעילות גופנית) כדי להוריד את הסיכון?
    מודה לך מאוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ד"ר בורנשטיין שלום

הוספת תגובה

• מניעה שניונית

ד''ר איתן אוריאל
    13/05/2007

ראשית אני מקווה כי בעלך עבר בירור מקיף הכולל הדמיה של המוח,דופלר של עורקי התרדמה ואקו לב דרך הושט וכן בדיקות נוספות לפי ההתויה הקלינית. בנוסף אני מניח כי הוא מטופל בטיפול נוגד צימות טסיות שניתן על ידי הרופא המטפל במידה ואכן האוטם היה חסימתי (איסכמי) ולא דימומי. חשוב מאוד לטפל בגורמי הסיכון הוסקולרים. המלצתנו היא לשמור על ערכי לחץ דם שלא עולים על 120/80 ואף פחות במידה ואין תופעות לוואי,לשמור על רמות LDL ("הכולסטרול הרע") שיהיו נמוכות מ70 מ"ג לד"צ, לנטר ערכי סוכר,להמנע מעישון ולבצע פעילות גופנית מתונה. את מוזמנת לפנות למרפאת שבץ מוח במרכז הרפואי תל אביב כדי לקבל הכוונה נוספת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו