מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריך יעוץמארק08/06/2012
שלום,אני בן 18 תלמיד כיתה י"ב מסיים בגרויות.
מגיל 11 בערך אני מרגיש מין לחץ כזה מוזר בראש ואם אני שם אצבעות במקומות מסויימים בראש כמו במצח\מאחורי האוזן אני מרגיש דופק.הצלחתי איכשהו ליחיות עם זה ולנסות להיתעלם.היו לי גם תלונות על כאבי ראש מידי פעם.
לאחרונה עשיתי בדיקת ct עם חומר ניגוד שיצא תקין ועשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות ובדיקות שתן שיצאו תקינות (עשיתי בדיקת דם להורמונים שהתשובה אליו תיהיה עוד חודש)
ליפני כמה שנים גילו אצלי רטינופתיה בעיניים. יש לי עליות בלחץ דם (אומנם בדרך כלל הלחץ דם שלי סביר מאוד ונורמאלי אבל לפעמים אכן יש עליות)
בזמן האחרון אני מרגיש רע,לא ישן טוב,נירדם מאוחר וקם מוקדם מעצמי.
מרגיש ציפצופים באוזניים.
הראייה שלי נעשתה מוזרה כזו (למרות שאין לי הרגשה של פגיעה בראייה עדיין אני מרגיש שהראייה שלי טיפה הישתנתה).
בשבוע האחרון אני ממש לא מרגיש טוב,חולשה כללית בגוף,חולשה מורגשת ברגליים,קושי במאמץ אפילו מאמץ קל. קצת קשיי נשימה קלים פה ושם.
אחרי כמה ימים שהמצב הזה לא עבר אמרתי את זה לאמא שלי והלכנו לרופא ולאחר מכן הלכנו למיון לבית חולים.
בבית החולים עשו לי בדיקת עיניים ומצאו pseudopapilledema,לאחר מכן בדקו אותי 2 נוירולוגים בדיקות פיזיות ואמרו שאין בעיה נוירולוגית.
הנוירולוגית אמרה שהמצב הזה יכול ליהיות מלחץ תוך גולגולתי או פשוט מסטרס נפשי.(אך היא אמרה שלחץ תוך גולגולתי פחות סביר)
שיחררו אותי הביתה מהמיון אבל אמרו לי לחזור למחרת למרפאת חוץ בבית החולים לבדיקת עיניים חוזרת ולביקור אצל נוירולוג.
יום למחרת רופאת העיניים לא מצאה papiledema. והנוירולוג אמר שהכל ניראה תקין אך יש צורך בבדיקת עיניים חוזרת.
אני קצת מפחד מהמצב כי אני מרגיש באמת לא מרוכז ומרגיש חלש כזה בעיקר חולשה ברגליים וטישטוש ראייה כזה וקושי במאמץ (כמו שאמרתי מיקודם).
וגם הלחץ הזה שאני מרגיש בראש מגיל צעיר מעלה אצלי את החשש שאולי זה לחץ תוך גולגולתי,וגם מה שמעלה לי את החשש שמצאו pseudopapilledema (למרות שזה נישלל יום לאחר מכן).
אני דיי לחוץ ולא יודע מה לעשות,אמא שלי אמרה שתבקש בדיקה אצל פרופסור לעיניים ולאחר מכן פרופסור נוירולוג.
לדעתכם מה הסיכויים שיש לי לחץ תוך גולגולתי ? ומה כדיי לעשות ?
אני מרגיש מיואש ומפוחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך יעוץ - תגובה
ד``ר רונית גלעד13/06/2012לדעתי כדאי לבצע מרי מוח . בגלל הספור של רטינופטיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)