אירוע מוחי חולף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אירוע מוחי חולף
    מ.פ.
    22/07/2012

שלום,
    לפני מס' שבועות קרתה לי תופעה מוזרה - ביום מסויים אחה"צ הרדמות של כף רגל +כף יד ימין בו זמנית לדקה/ שתיים ועבר. אחרי פרק זמן שוב - וכך לאורך כל הערב מס' פעמים של הרדמות כף רגל וכף יד. למחרת הרגל כבר נרדמה עד מעל לברך, היד נרדמה עד לבית השחי וכן חצי פנים - הכל בצד ימין ובו זמנית.כל מקרה כזה ארך כדקה שתיים וחלף, לעתים מס' פעמים בשעה, מס' פעמים ביום למשך כ-4 ימים. מאז התופעה לא חזרה על עצמה. לא נשאר כל סימן חזותי לכך.
    לאחר כשבועיים הגעתי לרופאה נוירולוגית שהפנתה אותי לבדיקת E.E.G , דופלר עורקי צוואר וכן בדיקת סי. טי. מוח שטרם ביצעתי. כמו כן רשמה לי אספירין כשהחשד הוא אירוע מוחי חולף.
    אבקש לדעת האם אירוע מוחי חולף יכול לבוא לידי ביטוי בצורה מוזרה כזו, או שאולי זה גם יכול להיות ביטוי של התקף פיברומיאלגיה שאני סובלת ממנה שנים רבות.
    זאת פעם ראשונה שאני חווה תופעה כזו, הנוירולוגית כלל לא התייחסה לנושא
    הפיברומיאלגיה.
    אודה מאד לתשובתכם מכיוון שבשום מקום לא קראתי על הגדרת אירוע מוחי בצורה כזו ואני (נראה לי טבעי), מודאגת היות ויחלוף עוד לפחות שבוע טרם אקבל תשובות לבדיקות.
    תודה מראש,
    מרים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אירוע מוחי חולף

הוספת תגובה

• אירוע מוחי חולף - תגובה

אייל קליין
    26/07/2012

אין קשר לפיברומיאלגיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם כך - מס' שאלות

מ.פ.
    26/07/2012

תודה על התשובה .
    האם התופעה שחוויתי אם כך - אכן אירוע מוחי? האם ייתכן שאירוע כזה מופיע לסירוגין במשך 4-5 ימים? האם יש אופציה שזה משהו אחר ואם כן, מה?
    תודה מראש.
    מרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם כך - מס' שאלות - תגובה

אייל קליין
    27/07/2012

בגדול פגיעה בתחושה בחצי גוף שחלפה לאחר זמן מה יכולה להתאים למצב של ארוע חולף (TIA). במצבים אלה עיקר ההתערבות היא בזיהוי גורמי סיכון ומניעת ארועים נוספים ולכן לרוב באמת מתחילים טיפול באספירין וכמו כן יש לנטר גורמי סיכום נוספים (סוכרת, שומנים בדם, משקל) ולשמור על אורח חיים בריא ופעילות גופנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו