שאלה בנושא קפיצות שירים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנושא קפיצות שירים
    דניאלה
    10/02/2013

שלום למנהלי הפורום,

אני אשה בריאה בדרך כלל, בת 43. לפני 8 חודשים התחלתי לסבול, לראשונה בחיי, מקפיצות שרירים קטנות, אינטנסיביות בכל שרירי הגוף (בלתי נשלטות).
    בתחילה חשתי מאות קפיצות ביום בכל איבר אפשרי בגוף (כולל פנים ולשון), דבר שכמובן הבהיל אותי מאד וגרם לחרדה רבה.

2 בדיקות נוירולגים, בדיקת EMG ובדיקות דם תקינות לחלוטין, ללא מצא מיוחד. בשום שלב לא חשתי בשום סוג של חולשה בשרירים ואני מתפקדת כרגיל.
    במהלך הזמן חל שינוי בתדירות הקפיצות והן החלו להתמעט בהדרגה.

כיום עדיין סובלת מקפיצות בכל יום אך תדירותן פחתה באופן משמעותי לכדי 10 או פחות קפיצות מורגשות ביום. גם חוזקן של הקפיצות ומשכן פחת באופן מורגש. יחד עם זאת הן לא חלפו לגמרי...

שאלתי היא: האם עובדה זו של צמצום כה משמעותי בתדירותן של הקפיצות, יכולה כשלעצמה להרגיע אותי באופן סופי מהחשש כי אלה הם סימפטומים ראשוניים להתפתחות מחלת נוירון מוטורי? אודה לתשובתכם המושכלת.

בתודה מראש על תשומת הלב,

דניאלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנושא קפיצות שירים

הוספת תגובה

• שאלה בנושא קפיצות שירים - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    18/02/2013

קפיצות כאלה יכולות הליות קשורות לשתית קפה או קולה .
    במידה והקפיצות יורדות בתדירות כמובן לא מדובר במחלה כרונית כמו מחלת הנוירון המוטורי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו