מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנושא קפיצות שיריםדניאלה10/02/2013
שלום למנהלי הפורום,
אני אשה בריאה בדרך כלל, בת 43. לפני 8 חודשים התחלתי לסבול, לראשונה בחיי, מקפיצות שרירים קטנות, אינטנסיביות בכל שרירי הגוף (בלתי נשלטות).
בתחילה חשתי מאות קפיצות ביום בכל איבר אפשרי בגוף (כולל פנים ולשון), דבר שכמובן הבהיל אותי מאד וגרם לחרדה רבה.
2 בדיקות נוירולגים, בדיקת EMG ובדיקות דם תקינות לחלוטין, ללא מצא מיוחד. בשום שלב לא חשתי בשום סוג של חולשה בשרירים ואני מתפקדת כרגיל.
במהלך הזמן חל שינוי בתדירות הקפיצות והן החלו להתמעט בהדרגה.
כיום עדיין סובלת מקפיצות בכל יום אך תדירותן פחתה באופן משמעותי לכדי 10 או פחות קפיצות מורגשות ביום. גם חוזקן של הקפיצות ומשכן פחת באופן מורגש. יחד עם זאת הן לא חלפו לגמרי...
שאלתי היא: האם עובדה זו של צמצום כה משמעותי בתדירותן של הקפיצות, יכולה כשלעצמה להרגיע אותי באופן סופי מהחשש כי אלה הם סימפטומים ראשוניים להתפתחות מחלת נוירון מוטורי? אודה לתשובתכם המושכלת.
בתודה מראש על תשומת הלב,
דניאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא קפיצות שירים - תגובה
ד``ר רונית גלעד18/02/2013קפיצות כאלה יכולות הליות קשורות לשתית קפה או קולה .
במידה והקפיצות יורדות בתדירות כמובן לא מדובר במחלה כרונית כמו מחלת הנוירון המוטורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)