אירוע מוחי ופרכוסים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אירוע מוחי ופרכוסים
    יסמין
    11/04/2013

שלום,
    אבא שלי בן 61, לפני 11 חודשים עבר אירוע מוחי איסכמי עקב חסימה מלאה בעורק הקרוטיד מצד שמאל. ומאז הוא מרותק לכסא גלגלים עם פלגיה בצד ימין וחוסר יכולת לדבר מה שנקרא אפזיה נראה לי. במהלך החודש האחרון התחילו ערכי לחץ הדם לעלות הרופא העלה לו את המינון של תרופת נורמיתן ועדיין לחץ הדם לא ממש מתאזן , לפני שבועיים הוא קיבל אירוע של פרכוס חלקי ביד ימין במהלך ההתקף הוא בוהה ולא מגיב וזה נמשך לשניות, לאחר מכן הוא נהייה עייף והולך לשון, יש לציין שבמהלך ההתקף הוא לא מאבד הכרה ולא מתעלף. ולפני כמה ימים הוא קיבל שני התקפים נוספים שבנוסף לסימנים הקודמים היה מיצמוץ בעין שמאל ,.

הסענו אותו למיון צפת שם ביציע בדיקת CT מוח שלא הראתה סימנים של אירוע חדש רק מה שהיה מקודם, ובדיקת EEG ערנות שהדגים האטה הימספיראלית משמאל לא פעילות אפילפטיפורמיות, ולאור התמונה הקלינית לפי עדות שלנו מההתקפים שתארנו לרופא אבחן חשד לאירועים אפילפטיים קרוב לוודאי עקב נזק מוחי המיספרלי משמאל ולכן הוחל טיפול ב"טגרטול" והעלה מינון ל300 מ"ג פעמיים ביום.

השאלה שלי האם זה נכון ומומלץ לתת לו הטיפול למרות שאין עדות לפעילות אפלפטית ב EEG? כי הטיפול גרם לו להיות חלש ומנומנם כל הזמן וזה מפריע לו בשיקום ובפיזיוטרפיה

ובנוסף האם הפרכוסים קשורים לעליית לחץ הדם והם חולפים או שכן זה אפלפסיה? ולציין שאין מקרים של אפילפסיה במשפחה.

ואם כן, אז האם הוא צריך לקבל את הטיפול לכל החיים? ומתיי צפויות תופעות החולשה והנמנום לעבור?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אירוע מוחי ופרכוסים

הוספת תגובה

• אירוע מוחי ופרכוסים - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    12/04/2013

הוא חיב לקבל את הטיפול לא משנה מה יצא ב EEG כי גם EEG תקין לא שולל ארוע של התכוצויות התרופות מרדימות והיה צריך להעלות אותן בהדרגה של 100 מג פעמיים ביום וכל יום לעלות ב 100 מג עד המינון המלא התופעות כנראה יחלפו עם הזמן יש לבצע רמת תרופות בדם על מנת לוודא שאין לו עודף תרופה בדם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו