מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשש שעברתי אירוע מוחי קלאלירן18/03/2008
שלום רב לרופאים של הפורום. אני בן 26.
לפני כשנה נקלעתי לסיטואציה שהיתה מאוד טראומטית עבורי. הייתי במתח עצום במשך תקופה של קצת יותר מחצי שנה ובמשך תקופה זו חוויתי תופעות פיזיות שמעולם לא היו לי:
*)לפחות עשרה פעמים הרגשתי חולשה פתאומית ומוזרה בכתף של יד ימין ופעמיים ברגל ימין.
*)היו לי מידי פעם עוויתות שלא בשליטתי בשרירים של השפה.
*)היו לי כמעט תמיד (עד היום) מחשבות טורדנית על האירוע שאי לא מסוגל להפסיק אותן ורמת הפעילות שלי ירדה כמעט לאפס (הייתי סטודנט,עבדתי במקביל וגם החזקתי דירה לעומת היום שאני גר אצל ההורים,הפסקתי ללמוד,אני עובד במשרה חלקית צובר חובות,ממש אדם אחר אין לי אפילו את הרצון לעזור לעצמי)
*)היו לי כמה פעמים הפרעות בדיבור שיצאו לי משפטים לא הגיוניים (מילה שלא קשורה למשפט בלי שאני אשים לב)בהקלדה במחשב אני טועה הרבה שזה לא היה.
*)במהלך התקופה עשיתי בדיקות דם והתגלתה לראשונה בעיה של תפקוד בלוטת התריס
*)לא היתה לי אף שערה לבנה ובחצי שנה הזו נהיו לי כ 14 שערות לבנות
*)קרו לי הרבה פעמים שמרוב מחשבות הופיע לי כאב ראש איום.
אני מפחד שעברתי אירוע מוחי קל כי נורא "לקחתי ללב" ועד היום אני חושב על כל מה שקרה כמעט כל היום חשבתי לבקש תרופות נגד דיכאון או מחשבות טורדניות אבל חשוב לי להיות מודע למצב האמיתי שלי לפני כן. אני לא יודע איך אפשר לבדוק את זה ומאוד הייתי מעוניין בחוות הדעת שלכם לגבי התופעות שהיו לי ואם אני צריך לעבור אבחון איך עושים זאת (אני חבר קופ"ח לאומית)
מה השלבים וכו' ואם אני יכול לפנות במקביל לפסיכיאטר לקבלת תרופות (אני בדיכאון ומאוד מאוד מסוגר בתוך עצמי) או שעדיף לחכות לתוצאות האבחון (אם צריך כזה)ומה הסיכויים שלי לקבל בעתיד חס וחלילה אירוע מוחי.
אני מצטער אם השאלה ארוכה מידי.
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש
ד''ר איתן אוריאל20/03/2008אין לי ספק כי הינך זקוק להערכה פסיכיאטרית בהקדם עקב התופעות של מחשבות טורדניות,הסתגרות ודכאון. תוכל לפנות לפסיכיאטר דרך קופת החולים או המרפאה האיזורית לבריאות הנפש. במידה והינך תושב תל אביב תוכל לפנות למרפאות לבריאות הנפש באיכילוב. לא ציינת מה ערכי תפקודי בלוטת התריס אולם חשוב מאוד לאזן אותם שכן הפרעה בתפקודי בלוטת התריס עלולה לגרום להפרעות פסיכיאטריות וקוגנטיביות. בנוגע לכאבי הראש והתקפי החולשה עליך לפנות לרופא המשפחה או לנוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)