מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רעד פוסטורלי קל ואיבוד חוש הריחאלגרו09/01/2015
לד"ר שלום רב,
אני בן 60 ולפני כחודשיים התחלתי להרגיש ירידה משמעותית בחוש הריח. לאחר שבועיים לערך אובחנתי על ידי רופא אף אוזן גרון כסובל מבצקת באף. הוא רשם לי סטרונאז למשך 21 יום. לאחר כמה ימים לקיתי בדלקת גרון קשה ואיבדתי את הקול למשך כמה ימים. טופלתי בכדורים זינאט 1000 מ"ג ליום למשך 10 ימים. הדלקת עברה לאט אך עליי לציין שאני סובל מנזלת כרונית כבר הרבה מאוד שנים. לרוב יש לי ליחה רבה בעיקר בבוקר. אחר כך המצב משתפר במשך היום.
רופא המשפחה שלח אותי לשני מומחים ואחד מהם היה נוירולוג אשר טען שלדעתו הירידה בחוש הריח היא יותר תוצאה כן המחלה הויראלית שבה לקיתי. נשללה אפשרות של סטרפטוקוקוס. הרופא שלח אותי לנוירולוג על מנת לשלול אפשרות של גידול. בבדיקה נוירולוגית הכל נמצא תקין אך הנוירולוג איבחן:
essential tremor susp familial
וטען שהרעד של יד ימין קל מאוד ואין לו חשיבוץ וכי אם יפריע בעתיד ייתן לי טיפול בכדורים.
שאלותיי:
1- הנוירולוג אכן בדק אותי בדיקה מקיפה ורצה לשלוח אותי לעשות CT ראש אך אני פוחד מכמות הקרינה ולכן הוא טען שלדעתו הענין לא מחייב כרגע צילום סי טי. הוא הוסיף שבהרבה פעמים איבוד או יורידה בחוש הריח מבשר על מחלת פרקינסון בעתיד. האם זה נכון?
2- האם זה נכון שתאי הריח יכלו להיפגע על ידי הבצקת או המצב הכללי שלי של אף- גרון שבהם חליתי בעבר- לפני חודשיים?
3-הנוירולוג אמר שייתכן שאם מדובר בוירוס בהרבה פעמים הוירוס הזה מתלבש על עצב האחראי לקשר בין המוח לתאי הריח. האם יש פתרון לכך או שמריך סבלנות?
4- מה פיורש בדיקת מיעוד? הוא הזמין אותי לביקור נוסף בעוד חודשיים.
5- מדוע אסור לשתות קפה במקרה של רעד קל פוסטורלי?
המשפחה ידוע רק על מקרה אחד של פרקינסון שהיה לסבתא מצד אימי.
אני מטופל בכדורים נגד לחץ דם ENALADEX וכן בכדורים SIMVASTATIN . אימי ז"ל נפטרה לפני כמה חודשים והדבר גרם לי לחרדה גדולה. הנוירולוג טען שרעד קל יכול לנבוע גם מלחץ נפשי. האם זה נכון והאם מוטב לקחת כדורי הרגעה כגון: clonex או vaben? עליי להוסיף שלפעמים אני לוקח כדור שינה אמביין 6.25 מ"ג.
6- האם הבעיה של איבוד חוש הריח שייכת יותר לתחום של רפואת אף- אוזן -גרון? הנוירולוג ביקש חוות דעת של מומחה לאאג.
אני מודה מראש ומתנצל על כל כך הרבה שאלות ,אך אני נמצא בחרדה עקב המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעד פוסטורלי קל ואיבוד חוש הריח - תגובה
ד``ר רונית גלעד15/01/2015כל התשובות נכונות הפרעה בחוש הריח היא ראשית מבצקת באף ואלרגיה והמשמעות שעם הזמן זה מסתדר במהלך שבועות זה יכול להיות גם סימן ראשון של פרקינסון ונדיר יכול לנבוע ממצא באזור מוח הקדמי בחלק התחתון לכן כדאי קודם להמתין לראות אם יהיה שפור קפה מחמיר רעד לא כדאי לקחת כדורי הרגעה בנתיים ואכן במצבי מתח הרעד מתגבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)