שינה לא טובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינה לא טובה
    עייף
    02/07/2015

שלום רב ד"ר

במשך שנים שהשינה שלי לא טובה.
    יש לי חשד עז שאני בקושי נושם במהלך השינה.
    אם כבר אני נושם - אז הנשימה מאוד שטוחה ורדודה.
    ברוב הבקרים אני מתעורר לפני השעה שצריך לקום, ונמצא במצב שבין ערות לבין שינה, בלי שליטה מלאה על הגוף. ואז אני שם לב הכי טוב שאני בקושי נושם.
    יש לי סד לשיניים נגד חריקות שיניים, כך שהוא מפריע לנשימה.
    אבל גם לפני זה הנשימה הייתה לא טובה.
    וכדי לנשום במהלך היום - אני גם כן צריך להתאמץ. בדרך כלל אני פתאום שם לב שלא נשמתי במשך כמה זמן, ואז מכריח את עצמי לנשום.

בדקו אותי שלושה רופאי אף אוזן גרון שונים, עשיתי בדיקות אולטראסאונד, בדיקות דם ושתן מקיפות - לא מצאו כלום.

בדרך כלל יש זמנים במהלך היום שאני מתעפץ (נרדם מהר והראש נופל ואז מתעורר מהר ומרים את הראש, וחוזר חלילה כמה פעמים ברצף).
    רוב היום עייף. קשה לי להתרכז בדברים. אני מצליח לבצע משימות שדורשות חשיבה מורכבת, אבל זה די קשה.
    בראש יש כל הזמן הרגשה של "נוכחות" (לא במובן הפסיכי, זה לא בקטע פסיכיאטרי, פשוט תחושה פיזית כלשהי שקשה להסביר.)

פעם אחת, בעבר, ניסיתי לתרגל נשימות עמוקות ואיטיות במשך שעה.
    אחרי שעה, ממש בפתאומיות השתנתה ההרגשה - הרגשתי שהראש צלול, שיורד לחץ רב מהראש ומהחזה, ודרכי הנשימה נפתחו לרווחה. זה היה מדהים, שנים שלא הרגשתי ככה. לצערי, לא הצלחתי לשחזר את זה מאז.

יש לי כל מיני תופעות בגוף כמו גרד בקרקפת, אוזניים ובית שחי, וגם יש כאבים לא ברורים באוזניים. הגרון מרגיש כאילו יש בו חסימה, קשה לנשום דרך הפה או האף.
    לפני כמה שנים ניסיתי טיפולים עם 7 כדורים פסיכיאטריים שונים נגד חרדה, במינון מקסימאלי ולמשך חודשיים, אף אחד מהם לא עזר.
    במקביל ניסיתי טיפול פסיכולוגי במשך שנתיים, לא עזר.
    אני עושה ספורט בערך 3 פעמים בשבוע, כולל אירובי (שזה מאוד קשה, שוב בגלל קשיי הנשימה).

אחרי בירורים רבים רופאת המשפחה שלחה אותי לנוירולוג.
    יש עוד זמן לתור.

בינתיים, רציתי בבקשה את חוות דעתך על התופעה שתיארתי, ומה לדעתך עשויה להיות הבעיה ופיתרונה?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינה לא טובה

הוספת תגובה

• ד"ר? נא עזרתך

עייף
    07/07/2015

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה לא טובה - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    18/07/2015

יש לבצע בדיקת מעבדת שינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו