מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קפיצות שריריםאריק06/06/2008
שלום ד"ר
שלום
אני בן 27
לפני שנה היו לי זרמים ביד שמאל והופניתי ל
EMG
שהיה תקין
לפני חודש חזרתי על הבדיקה בגלל זרמים וקפיצות שרירים בכל הגוף
התוצאה
cts + mild neuropathy lt ulnar nerve at the elbow level
lt mild
ידוע לי שמדובר בתעלה קרפלית ועליי לחיות עם זה כך נאמר לי על ידי אורטופד ונוירולוג שלא התיחסו כלל לקפיצות השרירים
רק ניתן לי
TRIPLE B
אותו לא לקחתי שעצב רופא המשפחה שלי
הופניתי גם ל
EMG
רגליים
בבדיקת
EMG
לרגליים נכתב כך
emg of the following red coloured muscles in the table showed mild late reinnervation changes, that may indicate mild chronic radiculopathy of l3-4 roots
לכן אני קצת מבולבל
אני מבין שיש לי בעיה בתעלה קרפלית ביד ולחץ של 2 חוליות בגב על המערכת העצבית
אולם אני חושש שיש קשר לתסמיני הקפיצות ולמחלת
ALS
או שמא מדובר בקפיצות שפירות ואם מדובר בקפיצות שפירות האם הן לא פוגעות בצורה זו או אחרת במערכת העצבים או השרירים ורק צריך לחיות עם זה והאם ניתן להקל על ידי איזה טיפול תרופתי על הררגשה הזאת?
תודה מראש
אריק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפיצות
ד''ר איתן אוריאל06/06/2008אין קשר בין נימול ביד או תסמונת התעלה הקרפלית.לבין ALS. כדי להבין מה מקור התנועות הבלתי רצוניות אותן אתה מתאר יש צורך לקבל תיאור מדויק שלהן ובמידת האפשר להתבונן בהן . לא ברור מדבריך האם התנועות גורמות לתזוזה של מפרקים או רק לתנועות תחת העור. בנוסף חשוב לבצע בדיקה נוירולוגית מלאה ולהתבונן באופן ישיר בבדיקת הEMG כדי לראות האם בוצעה בפרוטוקול המתאים.
סביר להניח כי אכן מדובר בקפיצות שפירות של סיבי שריר ללא משמעות קלינית מיוחדת אולם האבחנה צריכה להנתן על ידי הנוירולוג המטפל לאחר שהתרשם מהתלונות ובדק אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפיצות
אריק11/06/2008שלום ד"ר
הקפיצות הן מתחת לעור ובכל חלקי הגוף
האם יש קשר לממצא שכתבתי לגבי הרגליים
או שכל דבר בפני עצמו
איך ניתן לצמצמם קפיצות שפירות אלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפיצות
ד''ר איתן אוריאל11/06/2008שינויים דיסקוגניים בגבהים שתיארת אינם מסבירים קפיצות בגפיים העליונות. כפי שכבר ציינתי כדי לוודא שהקפיצות אכן שפירות יש צורך בפניה לנוירולוג כדי שיבצע בדיקה נוירולוגית ויעבור על תוצאות הEMG.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אריק23/06/2008שלום
הלכתי לנוירולוג שאבחן את הקפיצות כשפירות ואמר לי לחיות עמן
אולם הן מפריעות
כיצד ניתן לטפל בהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)