מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- CT מוח ובעייהלימור30/06/2008
אני בת 40. התלוננתי אצל נוירולוג עקב תופעת נימול . התעוררת פעם אחת בלילה כאשר השפה התחתונה נרדמה לי. הוא בדק אותי וקבע שאי אפשר לקבוע שהיה פה משהו על סמך נתון אחד . התופעה עברה לאחר חצי שעה. נותרתי עם המו ןחרדות. קיבלתי מרופאת משפחה כדור בשם לניטין לחרדה. תופעה זו חזרה בליהל עוד פעמיים . אני ישנה עם פה פתוח, סובלת מיובש בפה. ונראה לי שהפעם ישנתי גם לא טוב. ברגע שקמתי התופעה של כמטע נימול, יותר חוסר תחושה עברה. מאז, קרה מספר פעמים בבוקר שהסנטר נרדם או הלסת השמאלית. שוב זה עבר לאחר 15 דקות. אציין גם שכל התופעות האלה מתרחשות בחודש האחרון, כאשר גם כואב לי ושרוף מסביב לשפתיים. מידי פעם. אני סובלת קבוע מתת פעילות של בלוטת התריס ונוטלת אלטרוקסי. בחצי שנההאחרונה אני לא מאוזנת ודווקא קצת בהיפר. כן, יש לי לורדוסיס בצוואר ואני עושה פיזיוטרפיה. הנוירולוג נתן לי לעשות CT מוח עם ובלי חומר ניגוד.כדי להיות שקטה. אני חוששת בגלל בלוטת התריס . מה דעתך? האם אפשרי במצבי לבצע את הבדיקה עם חומר ניגוד? מה הסיכון בתופעות הלוואי ? לא בדקו לי אף פעם רגישות כך שאין לי מושג. האם יש קשר בין העייה הצווארית שיש לי לתופעות בפנים? האם כדאי לפנות לכירורג פה ולסת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT
ד''ר איתן אוריאל03/07/2008קשה לענות על שאלותייך מבלי לקבל אינפורמציה נוספת ולבצע בדיקה נוירולוגית. פחות סביר כי המקור לתלונות בפנים הינו בלורדוזיס הצוארי או בהפרעה בתפקודי בלוטת התריס. עליך להתיעץ עם האנדוקרינולוג המטפל האם קיימת בעיה בהזרקת יוד. במידה ואכן קיימת בעיה ניתן לבצע בדיקת MRI עם הזרקת גדוליניום. עקב התלונות של נימול ויובש בפה כדאי לשקול עם הרופא המטפל לבצע בדיקות דם לסוכרת וכן בדיקת נוגדנים מסוג ANTI RO/ANTI LA.את מוזמנת לפנות למרפאה הנוירולוגית למרכז הרפואי תל אביב לצורך הערכה ובדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)