מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פסיקולציות בכל הגוף מלווה בכאביםאיתן05/11/2008
נבדקתי אצל נוירולוג בעקבות פסיקולציות בכל הגוף, מלווה בכאב קל ביד שמאל. הבדיקה שלו הייתה תקינה, רפלקסים תקינים, כוח גס שמור וכו'. כמו כן הוא שלח אותי לבצע בדיקת EMG כולל מחט לשריר לכל הגפיים, שגם יצאה תקינה לגמרי ולא זיהתה פעילות ספונטנית או שום דבר חריג, גם בדיקת CPK תקינה לגמרי. הנחתי לעניין, ופניתי לאורטופד בקשר לכאבים ביד, הנ"ל אמר לי שאם בדיוק בזמן בדיקת ה - EMG אין לי פסיקולציות הבדיקה תצא תקינה (לגילוי פעילות ספונטנית), ברצוני לציין שהפסיקולציות מתרחשות בזמנים לא קבועים ובאזורים לא קבועים. לפעמים בשעה יכולים להופיע כמה פסיקולציות ואח"כ במשך כמה שעות כלום. רציתי לדעת האם מה שאמר האורטופוד הוא נכון והבדיקה שעשיתי בעצם לא שווה כלום(כי לא היו פסיקולציות בזמן הבדיקה)? האם יש משמעות לעניין שהפסיקולציות הן בכל הגוף ולא מוגבלות לאזור אחד? ושאלה אחרונה, האם ייתכן מצב שמה שאני מרגיש הוא לא פסיקולציה אמיתית?
תודה רבה על כל התייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיקולציות
יעל06/11/2008היי איתן, שמי יעל וגם אני כמוך סובלת מהתופעה הנוראית הזאת כבר 3 חודשים. למרות שעשיתי את כל הבדיקות וכולן ברוך השם תקינות, אני לא מצליחה להרגע ממנה. מבירור מקיף שעשיתי באינטרנט ואני מניחה שגם אתה, הרבה אנשים כמונו סובלים מזה, אני בספק אם לא היה את האינטרנט , אם זה היה מלחיץ אותנו כל כך. בכל אופן תנסה לבדוק שני דברים - 1 - את רמת המגנזיום שלך בדם וגם אם לכאורה היא תקינה תנסה ליטול כדורי מגנזיום ציטאראט, הבנתי שזה עזר להרבה אנשים להיפטר מהתופעה. 2- את רמות הברזל והפריטין שלך בדם- רמות נמוכות יכולות להיות קשורות לתסמונת הרגליים הלא שקטות שגם לעתים מלווה בפסיקולציות. אצלי הפריטין הוא נמוך והמגנזיום הוא תקין , אבל בכל מקרה אני נוטלת גם מגנזיום כבר שבוע וגם כדורי ברזל כבר חודש, בתקווה שזה יפתור את הבעיה. אם תרצה לדבר אני נמצאת במייל [email protected] .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה יעל
דן06/11/2008תודה לך על התשובה. גם אני חקרתי את הנושא לעומק באינטרנט, והבעיה העיקרית היא שכל פעם שרושמים קפיצות שריר או פסיקולציות מגיעים ישר לאתר שקשור ל - ALS שלא תורם לבריאות הנפשית של אף אחד, למרות שנוירלוג שנבדקתי אצלו טען שזה סימפטום נלווה ולא עיקרי ורוב הפסיקולציות הן שפירות לגמרי. הקפיצות שלך הן בכל הגוף ללא יוצא מן הכלל? את סובלת גם מכאבי שרירים ועייפות? נבדקת EMG? ושוב תודה על ההתייחסות והתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דן
יעל06/11/2008בתשובה לשאלותיך - כן עברתי emg עם מחט בדיוק כמוך הבדיקה יצאה תקינה. אני סובלת מעייפות, בגלל זה החשש שלי הוא שמה שיש לי זה "הרגליים הלא שקטות", אני מתעוררת הרבה פעמים בלילה ולעתים מתוך שינה יש לי קפיצות של הגפיים באופן לא רצוני, משהו מטורף לגמרי. מעבר לזה ברוך השם אין לי חולשת שרירים או משהו כזה. רוב הרופאים לא ימליצו לך על מגנזיום מאיזה שהיא סיבה שעדיין לא הבנתי אותה. אבל התוסף הזה עזר להרבה אנשים, אז אין מה להפסיד, אני לוקחת כדור אחד ליום למרות שכתוב על האריזה עד 3, וזה בהמלצת הרוקחת. כמה זמן אתה סובל מזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי משהו...
יעל06/11/2008אני סובלת מהקפיצות האלה בכל הגוף, ללא יוצא מן הכלל. החל מהפנים ועד לקצות האצבעות ברגליים. כאבי שרירים היו לי רק בשבוע האחרון אבל זה נראה לי קשור יותר לזה שעברתי דירה וזה דרש הרבה מאמץ של כל השרירים בגוף ( :
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעיקר בריאות!
איתן06/11/2008אני סובל מזה בערך חודשיים. המחשבה על זה מגבירה את התופעה.... בכל מקרה אני אנסה את המגנזיום. העיקר בריאות ותודה על ההתייחסות והעצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיקולציות
ד''ר איתן אוריאל09/11/2008האבחנה של ALS מתבססת בעיקר על הבדיקה הקלינית של הנוירולוג ובנוסף גם על בדיקת הEMG. אנשים רבים סובלים מתופעה של פסיקולציות שפירות שאיננה בעלת משמעות קלינית. גם הפרעה בתפקודי בלוטת המגן עלולה לגרום לפסיקולציות. במידה והנוירולוג המטפל שלל מחלת ALS אני מציע להסיר דאגה מליבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי איתן
miki27/04/2010אני יודע שפרסמת שאלה באתר ממזמן אך נתקלתי בה בחיפוש באינטרנט ואני ממש כמוך גם בסיטואציה המתסכלת הזאת, ושאלתי היא האם זה עבר ? לחץ נפשי או התקף חרדה גרם לזה? אשמח לקבל תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ נפשי
נועה24/07/2010שלום לכולם
גם אני סובלת בימים האחרונים מהתופעה של קפיצות שריר .
אולם אצלי יש גם חולשה בידיים וברגליים עוד לא בדקתי את הנושא ולא ברור אם מדובר בחולשה או רק בהרגשה.
אני במתח נפשי מאוד גבוה מכיוון שאני סובלת מכאב ראש ממושך מעל חודש וחצי שהכניס אותי לסרטים שיש לי גידול עם התלבטות גדולה האם לעשות CT או לא.
רופא ניורולג בדק אותי לפני קפיצות השריר וטען שכאב הראש לא קשור אליו.
האם מתח נפשי יכול לגרום לכל התופעות של חולשה וקפיצות בשריר ?
עכשיו אני כבר חושבת על מחלת ניוון והלחץ רק גובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיקולציות
ד''ר מאיר קסטנבאום24/07/2010פסיקולציות (קפיצות שריר) יכולות להיגרם ע"י סטרס. בנוסף גם מעיפות, התיבשות, הפרעה במלחי הדם, מחלות עצב וסיבות נוספות.
במידה ומופיעות פסיקולציות ומלוות בחולשת שרירים מומלץ שתפני לנוירולוג לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפיצות שריר
נועה25/07/2010שלום ד"ר
הייתי היום אצל ניורולג והוא שלל בעיה נירולגית בבדיקה פיזית בלבד. הוא טען שאם יש חולשה בשני הצדדים זה לא קשור לניורולגיה
יש לי קפיצות בכל הגוף אפילו בשפתיים מין קפיצות קטנות
האם אפשר לשלול בבדיקה כזו חס וחלילה מחלת ניוון שרירים מסוג כלשהו ?
האם מחלת ניוון שרירים לא מתחליה בכל הגוף ?
תוך כמה זמן מתפשטת מחלה מסוג זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
נועה25/07/2010האם חולשה ברגליים שבאה לסירוגין יום כן ויום לא מנחמת שלא מדובר במחלת ניוון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אבי גדות25/07/2010אכן - מחלת ניוון שרירים אינה מתאפיינת בחולשה לסרוגין אלא חולשה מתקדמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפיצות שריר
ד''ר אבי גדות25/07/2010מחלת ניוון שרירים - ALS מאובחנת בראש וראשונה בבדיקה גופנית ובבדיקות עזר דוגמת EMG.
מאחר ונבדקת ע"י נוירולוג ששלל בעיה גופנית ניתן להוריד את רף המתח.
אם התלונות ממשיכות ממליץ לפנות שוב לייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)