מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיגרנהגלי09/12/2008
שלום רב, לפני כשבוע הייתי בביקור שיגרתי אצל רופא שיניים שנתן לי 3 זריקות אלחוש. מספר שניות אחרי שסיים הרגשתי שמתחיל לי מעין לחץ בראש שהלך והתגבר במהלך שלוש השעות שלאחר מכן ואז בנוסף לכאב הראש התווספו גם בחילות, זיעה קרה והרגשה כללית זוועתית. הקאתי מספר פעמים הרגשתי שאינני מסוגלת לסבול מסביבי לא רעש ולא מגע (לא זכורה לי רגישות מיוחדת לאור). לקחתי כדור אדוויל להקלה אך הקאתי אותו. לאחר ההקאות הוקל לי במקצתת נרדמתי לשעתיים וכשהתעוררתי זה היה מאחוריי. סה"כ כל ההתקף מתחילתן היה כ-8 שעות. למחרת הייתי עדיין קצת חלשה ועם לחץ עמום בראש וואחרי יום נוסף כבר הייתי לגמריי בסדר. יש לציין עוד שני מקרים עם סמפטומים דומים שקרו לי בשנתיים-שלוש האחרונות (האחרון לדעתי היה לפני למעלה משנה וחצי). אני נוטה לחשוב שאלה היו התקפי מיגרנה. היום הייתי אצל רופא המשפחה וסיפרתי לו על המקרה והוא טען שלדעתו יכול להיות קשר בין זריקות האלחוש שקיבלתי אצל רופא השיניים ובין ההתקף. לדעתו הסמיכות בין כאב הראש לזריקה יכולה להראות על פגיעה אפשרית בכלי דם, כך שחומר האלחוש נכנס למחזור הדם ויכול להיות שעורר התקף שכזה. כמו כן הוא חושב שאולי זוהי איזשהי אלרגיה שלי לחומר האלחוש ובמקרה הטוב זה הסתיים בהתקף כמו שהיה לי אך יכול היה להסתיים הרבה פחות טוב. שאלותיי הן: 1. האם יכול להיות שהתופעה הזו והשתיים שהיו לי בשנים האחרונות הן אכן מיגרנות? 2. האם יכול להיות קשר בין זה לבין האלחוש? 3. האם עליי להמנע בעתיד מזריקות אלחוש כאלה (יש לציין שמאז שאני זוכרת את עצמי, אני מקבלת זריקות אלחוש אצל רופא השיניים) 4. האם נטייה למגרנות יכולה להתפתח גם בגיל 35, או שבדרך כלל מתחילה בילדות? מצטערת על האורך - חשוב היה לי לפרט. אודה מאוד לתשובותיך. גלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנה
ד''ר איתן אוריאל11/12/2008התקף מיגרנה מערב לרוב את מחצית הראש ומתואר ככאב פועם בעוצמה עזה המלווה בבחילות ורגישות לאור ורעש. הכאב נמשך בין מספר שעות למספר ימים. בכחמישית מהמקרים הוא מלווה בתחושה מקדימה (אאורה) המערבת בדרך כלל את שדה הראיה. לרוב המחלה מתחילה בגיל מוקדם יותר אולם לא ניתן לשלול את האבחנה. הינך מוזמנת לפנות למרפאת כאבי ראש במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)