שאלות לגבי תוצאת בדיקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות לגבי תוצאת בדיקה
    נועם
    31/07/2007

שלום ד"ר
    עקב כאבי ראש , וחולשה כללית (לעיתים רחוקות חולשה ביד שמאל) נשלחתי לבדיקות ע"י נוירולוגית .
    סיטי ראש (עם חומר ניגוד) יצא תקין , ובדיקות דם כלליות היו תקינות מלבד ערך בודד של אנזים כבד שהיה מעט גבוה , נשלחתי על ידה שוב לבדיקות דם מיוחדות , להלן התוצאות :

INR 1.06 RATIO ( 0.80- 1.20) (.....*...)
    PT(%) 91.00 % ( 75.00- 140.00) (.*.......)
    PT(SECONDS) 14.60 SEC
    HBS ANTIGEN 0.02
    ANA 0.49 NEGATIVE
    CARDIOLIP. IGG 15.93 ( 0.00- 10.00) (.........)*VE
    (CARDIOLIPINE IGG > 10 GPL/ML ELEVATED)
    (CARDIOLIPINE IGG < 10 GPL/ML NORMAL )
    CARDIOLIP. IGM 3.16 ( 0.00- 7.00) (...*.....) VE
    (CARDIOLIPINE IGM > 7 MPL/ML ELEVATED)
    (CARDIOLIPINE IGM < 7 MPL/ML NORMAL )
    בשיחת הטלפון שלי איתה לאחר מכן (אני אמור להגיע גם לביקור מסודר), ייעצה לי להתחיל לקחת אספירין 100 מ"ג באופן קבוע .
    ראוי לציין שאני בחור צעיר (33) ובריא , מעולם לא לקחתי תרופות קבועות , ולא היתה לי כל מחלה כרונית .
    עצם הרעיון של להיות תלוי באספירין מאוד מרתיע אותי .
    ורציתי לשאול מה המשמעות של החריגה של הקרדיוליפ ? והאם זה ניתן לשינוי ? והאם ההמלצה ליטול בקביעות אספירין היא חד משמעית ?
    בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות לגבי תוצאת בדיקה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקה

ד''ר איתן אוריאל
    01/08/2007

תוצאות הבדיקות עלולות לכוון למצב של קרישות בדם ונטיה לאירועים טרומבוטיים. יש צורך בבדיקות נוספות כדי להגיע לאבחנה המלאה. חשוב לציין כי תוצאות הבדיקות הינן פחות חשובות מאשר הסיפור הקליני . ההחלטה לגבי הצורך בטיפול, וכן האם אספירין הינו הטיפול המתאים, צריכה להינתן על ידי הנוירולוג המטפל לאחר שהתרשם מהסיפור וביצע בדיקה נוירולוגית ,יתכן ובשיתוף עם המטולוג. מאחר ואין בידי מידע נוסף אני ממליץ,בשלב זה, לנהוג לפי המלצות הרופאה המטפלת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו