סבתא יקרה לי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סבתא יקרה לי

שלום רב,
    סבתי בת 84 תבדל"א הופנתה לבית החולים כאשר היא צלולה לחלוטין בעקבות לחץ דם גבוה מאוד. לאחר צילום בטן (עקב תלונות חוזרות ונשנות של כאבי בטן) הועלתה למחלקה הפנימית, ושם חטפה שבץ מוחי (כנראה שלא קל). לאחר כ-3.5 שעות מהאירוע, הורדה לטיפול נמרץ והוחל בתהליך המקובל כיום (הזרקת tPA ישירות לווריד). לאחר 24 שעות מיום קבלתה לטיפול הנמרץ, הועברה למחלקה הנוירולוגית באותו בית החולים. מאז ועד היום (שבועיים מאז המקרה) היא יום אחד בהכרה מלאה ומדברת איתנו ויום למחרת כאילו צמח ח"ו. רק גופה נע והיא אינה מתקשרת איתנו. המצב הנ"ל קשה מאוד למשפחתה.
    להלן שאלותיי:
    1). סבתי קיבלה לאחר קבלתה למחלקה הנוירולוגית כמעט כל יום מנה של Fenergan. לפי מה שקראתי באינטרנט זוהי תרופה הניתנת לאנשים חרדתיים, ובנוסף גם גורמת לתנועות לא רצוניות בגוף. האם יש סיבה להמשיך ולתת לה את אותו הטיפול? אני מודע לכך ש-Fenergan הינה תרופה אנטי-היסטאמינית. אך לימודיי האקדמיים הוכיחו כי לא כל תרופה אנטי-היסטאמינית פועלת כפי שמצפים ממנה. האם Fenergan אכן מזיק? האם התרופה הזו גורמת לאי שקט נפשי?
    2). מדוע יום אחד סבתי בהכרה מלאה ויום למחרת היא לא בהכרה? מה קורה לה?
    3). האם (בהתבסס על מחקרים קליניים) יכול להיות שיפור במצבה של סבתי? אתאר במידת האפשר את מצבה כיום: היא שוכבת במיטה הטיפולית כבר שבועיים, בתחילה לא יכלה לבלוע לכן הזדקקה לטיפול פולשני (זונדה), כיום היא מצליחה לבלוע אך אוכלת כלכלה מרוסקת. צד שמאל שלה היה משותק לחלוטין, כיום יכולה להזיז גפיים שמאליות. מחוברת לקטטר. אנו משתדלים לתפעל אותה בעודה שוכבת במיטה, תפעול הכולל הרמת ידיים ורגליים.
    אודה מאוד על פירוט נרחב, אני מתנצל שכתבתי תגובה ארוכה, אך לצערי הרב הצוות הרפואי המטפל בה כיום אינו עונה לשאלותינו ומתחצף לנו כאשר אנו מעיזים לשאול שאלות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סבתא יקרה לי

הוספת תגובה

• שבץ

ד''ר איתן אוריאל
    30/03/2009

קיימות סיבות רבות להפרעות בהכרה בחולה מאושפז,רק חלקן נוירולוגיות. יש לשלול זיהומים,הפרעות אלקטרליטריות,הפרעות מטבוליות,אצירת שתן,תרופות מיישנות ועוד. כמובן שפנרגן עשויה לגרום להפרעות בהכרה. יש לוודא עם הצוות המטפל מה ההתויה לטיפול והאם ניתן להפסיקו ולעבור לטיפול חלופי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבתא יקרה לי

שלום ותודה על תגובה מהירה. ברוך השם, המצב משתפר וסבתי החלה לשוחח עם הסביבה.
    אך ישנה צרה אחרת כרגע:
    נראה כי הזיכרון לטווח קצר נפגם, והארוך השתפר.
    הדבר מתבטא בכך שהיא זוכרת אנשים שנפטרו מן העולם אך חושבת עדיין שהם חיים.
    בעיה נוספת היא שעיניה אינן מפוקסות - היא אינה מתמקדת באדם מסוייים. עיניה תמיד מופנות כלפי צד ימין למטה.
    האם יש דרך טיפול?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו