מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם ייתכן קשר?אורנה07/05/2009
האם ייתכן קשר בין חוסר שינה לבין הסיכוי לשבץ מוחי? אם כן איך זה קשור בדיוק? אשמח להסבר גם אם לא הכי מפורט, אבל שייתן כיוון להבנת הקשר בין השניים (אם קיים...) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איכות שינה
אורי08/05/2009אני אולי אנסה לפשט לך את זה: חוסר שינה->גורמת למתח, עצבים-> שגורמים לאי שקט, תפקוד לקוי-> שגורמים להחלשת המערכת החיסונית, עלייה בלחץ דם-> שיכולים לגרום לשבץ מוחי. ולכן חשוב מאד שישנים לישון טוב! חוסר שינה נגרם מהרבה מצבים, השאלה היא בגלל מה חוסר השינה שאת מתארת נגרם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר
ד''ר איתן אוריאל10/05/2009קיים קשר מוכח בין תסמונת דום נשימה בשינה (OSA)המתבטאת באירועים קצרים של יקיצות במהלך הלילה ועייפות לאורך היום לבין שבץ מוח. ניתן לטפל בהצלחה בתסמונת ,הקשורה גם ליתר משקל וגורמי סיכון וסקולרים אחרים,על ידי מסיכת CPAP בשינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנחירות
אורנה11/05/2009שלום דר', אבל מה עם הנחירות זה לא בגלל דום נשימה? אז מה עושים. מה הפתרון? אז גם חייבים CPAP? או שיש פתרונות אחרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנחירות
ד''ר איתן אוריאל13/05/2009מוממלץ קודם לפנות למעבדת השינה על מנת לאבחן את מקור הבעיה.במעבדה ניתן לנטר, בזמן שינה, סימנים חיוניים,מצב נשימה,תפקוד שרירי השלד ואת תפקוד גלי המוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
טוקיו מאקי13/05/2009אחותי עשתה את הבדיקה הזו במעבדת שינה ואחרי שנמצא שהיא לא סובלת מדום נישמתי תודה לאל, היא מצאה באינטרנט איזה מכשיר חדש ששמים מתחת למיזרון ועל היד. נתנו לה אפילו תקופת ניסיון אם אפשרות להחזרה אבל היא היתה כ"כ מרוצה שהיא השאירה אותו אצלה!
אורנה14/05/2009מה זה המכשיר הזה? איך הוא עובד? איפה אפשר לקרוא על זה פרטים? זה מתאים בכלל לכל אחד? אני ממש אובדת עצות. ביומיים האחרונים אני אפילו עם אטמי סיליקון באוזניים (אלו שמשתמשים לשחייה) שלבנתיים גרמו לי רק לגירודים בלילה, ולחושות אשמה שאני לא יודעת שאם משהו קורה בבית אני "מנותקת".
רחלה15/05/2009בררתי לך. זה נקרא מכשיר: "נייט- וואץ'" (כאילו שעון לילה באנגלית...).הנה גם הטלפון שלהם אם את רוצה, תתקשרי ותבררי, כי לא כולם מתאימים לקבל את המכשיר הזה (אם סובלים מדום נשימה ממש ממש קשה, אז לא ייתנו לך אותו), הבנתי שהם מאד נחמדים, ומסבירים לך הכל. 03-9250033
אורנה18/05/2009קודם כל תודה רבה. אכן התקשרתי אליהם, והם הסבירו לי שקודם כל באמת לשלוח להם תוצאות של מעבדת השינה.להיות בטוחים שלא מדובר בנחירות בגלל דום נשימה, שאז הם לא ממליצים על המכשיר. היו מאד אדיבים, וגם אמרו שיש שלושה שבועות של ניסיון. אז החלטנו ללכת על זה ולקוות לטוב. תודה על ההקשבה והעזרה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)