דלקת אוטואימונית קלה או MS?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת אוטואימונית קלה או MS?
    דוד
    02/09/2009

שלום,

אני בן 25 . בריא בד"כ . לאחרונה הרגשתי כפל ראייה, כאבים בחלק הימני התחתון של הראש אשר התפתחו לדינמיקה קלינית בצד ימין הכולל בעיקר את היד (נימול, חוסר קורדינציה וכדו') והמשיך בזרמים בפלג גוף עליון ימני. בנוסף הופיעה לי אלופציה ארואטה בצד הימני - אחורי של הראש.
    (יש לציין כי כפל הראיה וכן סימפטומים מסוימים בצואר וביד חלפו בצורה ספונטנית ללא טיפול.)

עברתי MRI ראש ששם התגלו אותות חריגים מרובים של החומר הלבן.
    MRI צוארי הראה לזיה בצד הימני.
    עברתי בדיקת LP אשר יצאה תקינה.
    בבדיקות הדם הכל היה תקין למעט התוצאות המורות על דלקת.
    הנוירולוג המטפל אמר לי כי מדובר בדלקת אוטואימונית קלה ב cns וכי ברוב המקרים הדלקת חולפת קליל. אני מקבל טיפול בסטרואידים והסימפטומים הקליניים משתפרים.
    שאלתי היא איך ניתן לקבוע כי לא מדובר בטרשת נפוצה (בעיקר כאשר ישנה מעורבות של עצבי הראיה)? והאם הסטרואידים נועדו לטפל בדלקת עצמה או בסימפטומים?

אני מאוד לחוץ מכך ואשמח לקבל תשובה.
    דוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דלקת

ד''ר איתן אוריאל
    03/09/2009

כיום ניתן לקבוע אבחנה של MS גם לאחר התקף בודד במידה וההדמיה תומכת בכך. יש צורך לקבל את כל פרטי האירוע ולהתבונן בדיסק ישירות על מנת לקדם את האבחנה.הינך מוזמן לפנות למרפאה הנוירואימונולוגית להמשך בירור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה , אבל...

דוד
    06/09/2009

שאלתי האם ניתן לשלול MS על סמך ממצאים קליניים בלבד, והאם ייתכן כי מדובר בדלקת חד פעמית שרק דומה ל - MS שיכולה לחלוף ללא השארת כל נזק, הרי לפי התסמינים זה מאוד דומה.

אשמח לתשובה.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MS

ד''ר איתן אוריאל
    06/09/2009

אכן יתכן ומדובר באירוע קליני בודד שלא ישאיר כל שארית נוירולוגית ולא יחזור בעתיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו