מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת אוטואימונית קלה או MS?דוד02/09/2009
שלום,
אני בן 25 . בריא בד"כ . לאחרונה הרגשתי כפל ראייה, כאבים בחלק הימני התחתון של הראש אשר התפתחו לדינמיקה קלינית בצד ימין הכולל בעיקר את היד (נימול, חוסר קורדינציה וכדו') והמשיך בזרמים בפלג גוף עליון ימני. בנוסף הופיעה לי אלופציה ארואטה בצד הימני - אחורי של הראש.
(יש לציין כי כפל הראיה וכן סימפטומים מסוימים בצואר וביד חלפו בצורה ספונטנית ללא טיפול.)
עברתי MRI ראש ששם התגלו אותות חריגים מרובים של החומר הלבן.
MRI צוארי הראה לזיה בצד הימני.
עברתי בדיקת LP אשר יצאה תקינה.
בבדיקות הדם הכל היה תקין למעט התוצאות המורות על דלקת.
הנוירולוג המטפל אמר לי כי מדובר בדלקת אוטואימונית קלה ב cns וכי ברוב המקרים הדלקת חולפת קליל. אני מקבל טיפול בסטרואידים והסימפטומים הקליניים משתפרים.
שאלתי היא איך ניתן לקבוע כי לא מדובר בטרשת נפוצה (בעיקר כאשר ישנה מעורבות של עצבי הראיה)? והאם הסטרואידים נועדו לטפל בדלקת עצמה או בסימפטומים?
אני מאוד לחוץ מכך ואשמח לקבל תשובה.
דוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת
ד''ר איתן אוריאל03/09/2009כיום ניתן לקבוע אבחנה של MS גם לאחר התקף בודד במידה וההדמיה תומכת בכך. יש צורך לקבל את כל פרטי האירוע ולהתבונן בדיסק ישירות על מנת לקדם את האבחנה.הינך מוזמן לפנות למרפאה הנוירואימונולוגית להמשך בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה , אבל...
דוד06/09/2009שאלתי האם ניתן לשלול MS על סמך ממצאים קליניים בלבד, והאם ייתכן כי מדובר בדלקת חד פעמית שרק דומה ל - MS שיכולה לחלוף ללא השארת כל נזק, הרי לפי התסמינים זה מאוד דומה.
אשמח לתשובה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMS
ד''ר איתן אוריאל06/09/2009אכן יתכן ומדובר באירוע קליני בודד שלא ישאיר כל שארית נוירולוגית ולא יחזור בעתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)