מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המוח הקטן בתינוקעדי20/01/2010
שלום, לאחיינית שלי עשו MRI ויצא שיש לה בעיה במוח הקטן. הם עדיין לא יודעים בדיוק איזו בעיה.
הייתי רוצה לדעת האם זה מעיד על אוטיזם/ יכול לגרום לאוטיזם, או בעיות קוגנטיביות כלשהן בעתיד.
היא בת שנה וחצי עכשיו. התפתחות מוטורית יחסית בסדר. היא אוכל מצוין, בוכה, צוחקת, מזהה אנשים בשמות ומראה, עצמים חיות. יכולה להרכיב פזלים פשוטים (צורות רגילות) ומשחילה צורות אפילו גפרורים. יש לציין שהייתה לה בעיית פזילה בעין אחת שסודרה לפני מספר חודשים.
בשביל להתהפך, לזחול, לשבת ולעמוד היא הזדקקה לפזיותרפיה רבה. היא לא מדברת, בקושי צלילים, ולפעמים "אבא". עכשיו מתחילה טיפה להגיד "מה" ולחכות קולות של פרה וכיבשה..
יש לה קשר עין, לפעמים היא קצת נראת לא מחוברת. כמעט לא בוכה ולא מרבה לחייך, אם כי לא קשה להוציא ממנה חיוך (חייכה בגיל נורא מאוחר, אחרי 7 חודשים). מבינה הוראות (חיבוק, נשיקה, שלום, "כיף" "איפה אף?" אוכלת לבד וכו').
הרופאים אומרים להמתין כמה חודשים על מנת שנדע מה יהיה ההתפתחות שלה. אנחנו רואים שיש טיפה בעייה מוטורית, אך האם מה שכתבתי מעיד על בעיה קוגנטיבית חלילה או אוטיזם, שיתוק מוחין??
אם אפשר לקבל הסבר יחסית מפורט, אני ממש לחוצה ואשמח לעשות קצת סדר בעניינים!
תודה רבה, עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שהיא בת שנה וחצי
עדי20/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMRI
ד''ר איתן אוריאל21/01/2010מאחר ואני נוירולוג מבוגרים עליכם להתיעץ עם נוירולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר בבקשה תשובה?
יצחק21/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)