המוח הקטן בתינוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המוח הקטן בתינוק
    עדי
    20/01/2010

שלום, לאחיינית שלי עשו MRI ויצא שיש לה בעיה במוח הקטן. הם עדיין לא יודעים בדיוק איזו בעיה.
    הייתי רוצה לדעת האם זה מעיד על אוטיזם/ יכול לגרום לאוטיזם, או בעיות קוגנטיביות כלשהן בעתיד.
    היא בת שנה וחצי עכשיו. התפתחות מוטורית יחסית בסדר. היא אוכל מצוין, בוכה, צוחקת, מזהה אנשים בשמות ומראה, עצמים חיות. יכולה להרכיב פזלים פשוטים (צורות רגילות) ומשחילה צורות אפילו גפרורים. יש לציין שהייתה לה בעיית פזילה בעין אחת שסודרה לפני מספר חודשים.
    בשביל להתהפך, לזחול, לשבת ולעמוד היא הזדקקה לפזיותרפיה רבה. היא לא מדברת, בקושי צלילים, ולפעמים "אבא". עכשיו מתחילה טיפה להגיד "מה" ולחכות קולות של פרה וכיבשה..
    יש לה קשר עין, לפעמים היא קצת נראת לא מחוברת. כמעט לא בוכה ולא מרבה לחייך, אם כי לא קשה להוציא ממנה חיוך (חייכה בגיל נורא מאוחר, אחרי 7 חודשים). מבינה הוראות (חיבוק, נשיקה, שלום, "כיף" "איפה אף?" אוכלת לבד וכו').

הרופאים אומרים להמתין כמה חודשים על מנת שנדע מה יהיה ההתפתחות שלה. אנחנו רואים שיש טיפה בעייה מוטורית, אך האם מה שכתבתי מעיד על בעיה קוגנטיבית חלילה או אוטיזם, שיתוק מוחין??

אם אפשר לקבל הסבר יחסית מפורט, אני ממש לחוצה ואשמח לעשות קצת סדר בעניינים!

תודה רבה, עדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המוח הקטן בתינוק

הוספת תגובה

• שכחתי לציין שהיא בת שנה וחצי

עדי
    20/01/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MRI

ד''ר איתן אוריאל
    21/01/2010

מאחר ואני נוירולוג מבוגרים עליכם להתיעץ עם נוירולוג ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר בבקשה תשובה?

יצחק
    21/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו