טיפול TMS , TENS או RMNS לתרדמת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול TMS , TENS או RMNS לתרדמת
    יניר
    14/03/2010

דר' אוריאל שלום,
    אימי (58) עברה דום לב וכתוצאה מחוסר חמצן למוח היא מאושפזת במצב של חוסר הכרה בינוני(כחודשיים וחצי כעת). קראתי על מספר מאמרים וטיפולים (בחול) שהראו תוצאות מעודדות בשימוש בגרייה מגנטית TMS ובגירוי עצבי-שרירי במיוחד RMNS. שאלתי היא היכן ניתן לקבל טיפול כזה בארץ?.
    בברכה,
    יניר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול TMS , TENS או RMNS לתרדמת

הוספת תגובה

• טיפול ב-TMS

ד''ר מאיר קסטנבאום
    15/03/2010

טיפול ב-trans cranial magentic stimulation ככל הידוע לי אינו מבוצע באינדיקציה של קומה וככל הידוע לי הוא מחקרי בלבד ברוב המקרים.
    לא מוכר לי מקום בארץ בו מבוצע טיפול זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה MRI נותן אידיקציה למצב המוח

יניר
    16/03/2010

דר מאיר שלום,
    תודה על תגובתך.

האם ידוע לך על טיפול אחר שיכול להועיל במקרה זה?

בהמשך לעניין זה,אני מניח כי קיימים מחקרים בנושא (כל שיטת טיפול/אבחנה) בהם משתתפים מחוסרי הכרה, כיצד ניתן להגיע/להשתתף באותם מחקרים?

שאלה אחרונה - איזה סוג MRI יכול לתת את האידיקציה הטובה ביותר למצב המוח (fMRI ?)
    שוב תודה,
    יניר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MRI

ד''ר מאיר קסטנבאום
    16/03/2010

לפי תיאורך מדובר ב-anoxic brain damage כלומר פגיעת מוח על רקע חוסר אספקת חמצן על רקע דום לב.
    לאור העובדה שמזה חודשיים וחצי היא מחוסרת הכרה, נראה כי הפגיעה קשה מאוד, אם כי לעיתים המוח מסוגל להשתקם גם לאחר פגיעה קשה מאוד.
    הבדיקה הנוירולוגית כולל בדיקת החזרי גזע המוח יכולה לתת מידע רב על מצבה. בנוסף בדיקת EEG המדגימה פעילות חשמלית מוחית ו-MRI מוח שיכול להדגים נזקים אנטומיים למוח שנפגעו כתוצאה מהפרעה באספקת החמצן.
    מומלץ לפנות לרופאים המטפלים באימך לקבלת מידע לגבי מצבה הנוכחי ותוצאות הבדיקות שביצעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו