אובדן הכרה במקום עם מעט אוויר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אובדן הכרה במקום עם מעט אוויר
    אנונימית2
    18/03/2010

שלום,

לפני מספר שבועות התחלתי לעבוד במשרד חדש, וכמות האויר במשרד קטנה מאד. כל החלונות סגורים הרמטית כל הזמן. מאז שנכנסתי לעבוד שם אני חשה כאבי ראש, סחרחורות, ולאחרונה גם תופעה מפחידה מאד - איבדתי הכרה למספר שניות כארבעה פעמים. זה היה אובן הכרה קצרצר, לא מורגש חיצונית, אבל זה הפחיד אותי ברמות שלא יאומנו. בנוסף, המשרד הוא בקומה גבוהה, ויש במשרד מעלית שמשנעת מהר מאד את הנוסעים, וכל פעם שאני נוסעת במעלית הזו אני חשה סחרחורת איומה. בסופו של יום עברתי לחדר אחר, שם יש אפשרות לפתוח את אבל רק קצת (כך החלונות בנויים), ועדין אני סובלת.

רציתי לשאול אם יש קשר סיבתי בין המעלית הנ"ל/מחסור בחמצן במשרד לבין כאבי הראש, הסחרחורות, והרגעים הקטנים של אובדן הכרה?

אתמול הייתי על סף התעלפות, פשוט הרגשתי שאני מאבדת שיווי משקל.

אני חייבת לציין עוד שני נתונים - אני סובלת מכאבי ראש בתנאים של מחסור בשינה. ויש לי נטיה איומה לבחילות קשות. אני לא מסוגלת לעלות לא על סירות מנוע, לא על אוטובוסים עם יותר מידי סיבובים, ולא על מטוסים בתוך הארץ. אחרי עליה על דברים מהסוג הזה אני סובלת מסחרחורות ובחילות קשות.

התרחישים שיש לי בראש ממש מפחידים, בעקבות אובדן ההכרה במשרד.

אציין גם שאחותי הייתה בעבר מאושפזת במחלקה נוירולוגית עקב מחלה אוטואימונית שתוקפת את השרירים. ולאחי היו פעם תופעות של סחרחורות שהרקע להן לא היה ידוע והוא עבר מרופא לרופא ולא מצאו פתרון. ובסוף זה עבר.

האם יש לי בעיה נוירולוגית כלשהיא של נטיה להתעלפויות?
    ואם כן, האם לדעתך התנאים במשרד, של כמות קטנה מאד של חמצן, בנוסף למעלית הגהנום הזו שגורמת לי בחילה כל פעם שאני עולה/יורדת בה, יכולים להחמיר את הנטיה או להוביל להתפרצות מחלה כלשהיא מן הכוח אל הפועל?

לפני שהגעתי למשרד, מעולם לא סבלתי מסחרחורות כאלו. סבלתי מכאבי ראש אבל רק בתנאים של מחסור בשינה. והייתה לי התעלפות קטנה לפני כמה שנים אבל הייתי במיון ועשו לי CT ושלחו אותי לסדרת בדיקות ויצא בסדר. עשיתי במעבדה גם בדיקה בשל חשד לאפיפסיה אבל מצאו שאין לי.

ובכל זאת הרגעים של אובן הכרה במשרד מפחידים אותי עד מוות.

אולי אציין עוד דבר נוסף - אני מטבעי טיפוס שזקוק להמון אויר. כשאני נוסעת בתחבורה ציבורית אני פותחת את החלון לרווחה. בכל המשרדים הקודמים בהם עבדתי הייתי היחידה שפותחת חלון לרווחה בכדי שיכנס אוויר צח ולא מסוגלת לחיות עם המסגן. כלומר מסיבה כל שהיא אני צורכת יותר אוויר מן האדם הממוצע.

היות ובטח תועלה השאלה עם זה פסיכוסומטי - אז לא. אני עובדת בסוג המשרד שרציתי לעבוד בו ובסוג עבודה שאני אוהבת. אם יכולתי להחליף עבודה למשרד זהה בדיוק רק עם חלונות ענקיים ואויר צח לנשימה, ואפשרות לעלות במדרגות ולא במעלית הייתי עושה זאת (אצלנו אין חדר מדרגות, רק מעלית, כלומר החדר מדרגות הוא מן משהו מפחיד ובלתי אפשרי בלי אוויר, רק למקרי חירום).

אשמח לתשובה אני ממש מודאגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אובדן הכרה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    19/03/2010

התופעות שאת מתארת דורשות התיחסות כלומר בדיקת רופא וקבלת כלל האנמנזה ובהתאם לשקול הדמיה מוחית, EEG והולטר לב למציאת הסיבות לאובדן הכרה חוזר.
    ידוע על אנשים הנמצאים במקומות סגורים ללא אויר צח עם סימפטומים שונים וביניהם גם כאלה שתיארת.
    במידה ולא היו סימפטומים אלה טרם התחלת עבודתך ומייד לאחר שהתחלת לעבוד החלו הסימפטומים יתכן והתופעות קשורות לסביבת עבודתך.
    דרך לבדוק זאת היא האם בסופי שבוע ובימים שאינך נמצאת במשרד עדיין קיימים הסימפטומים.
    בכל מקרה מומלץ שתפני בהקדם לבדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה

אנונימית2
    19/03/2010

התופעה אינה מתרחשת כאשר אני בביתי, עם חלונות פתוחים לרווחה בשכונה ירוקה מאד. מעולם לפני כן היא לא התרחשה, למעט התעלפות לפני כמה שנים אך בנסיבות של אי אכילה במשך יום שלם וחשיפה לריח חריף של חומר ניקוי. הייתי אצל רופא ביום חמישי בבוקר אחרי שכמעט התעלפתי ערב לפני והוא אמר לי שיש לי לחץ דם נמוך מאד, 85, האם לחץ דם נמוך קשור לתופעות שכאלו?

אני מודה לך מאד על תשובתך

אנונימית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושאלה נוספת

אנונימית2
    19/03/2010

לאחר התייעצות רפואית בקופ"ח החלטתי לעזוב את מקום העבודה אולם עלי להמתין עד שימצאו לי מחליפה, אחרת אני מסתכנת בהפרת חוזה עבודה, עניין עם תוצאות שליליות כשלעצמו.

עם זאת, האם שהות במקום הזה עוד מספר שבועות, תוך שאני מסתכנת באירועים נוספים של אובדן הכרה עלולה להזיק לי בדרך כלשהי, לדוגמא, אם יש לי נטיה רדומה למחלה מסוימת שקשורה ללב או לגלי המוח (כפי שהצעת) המחלה עלולה להתפרץ ביתר שאת ועלול להגרם לי נזק בלתי הפיך?

מחד, אני חוששת מהשלכות של עזיבת מקום עבודה בהתראה קצרה. מאידך, אני חוששת מכך שהתופעות יחזרו, ובעוצמה חמורה ואולי יגרם לי נזק בלתי הפיך. אודה לתשובתך,

אנונימית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקום עבודה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    21/03/2010

איני יכול לדעת האם יגרם נזק מהמשך שהייתך במקום העבודה.
    לפי תיאורך השהייה במקום העבודה גורמת לך לסימפטומים שמומלץ להימנע מהם במידת האפשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו