מגרנות וגלולות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מגרנות וגלולות
    אני
    28/03/2010

ד"ר שלום,
    לאחרונה התחלתי לקחת גלולות (אחרי שבשנים קודמות הפסיקו לי אותם באופן מידי עקב מגרנות חזקות) לאחר שאבחנו אצלי אנדומטריוזיס. עקב האנדומטריוזיס לקיחת הגלולות נעשת ללא הפסקה (ללא קבלת מחזור) על מנת לדכא את המחלה, וזהו בעצם הטיפול/הדיכוי היחיד במחלה (חוץ מלפרסקופיה אותה עברתי לפני מספר שבועות).

בגלל שיש לי מגרנות (עם תסמינים מקדימים) רופא הנשים (דאז) הביא לי גלולות עם כמות הורמונים נמוכה - מינס. בחודשיים הראשונים באמת לא היו מגרנות (ממש חייתי בעולם אחר!) אבל בחודש השלישי הן חזרו, ואת הכאב שלהן אי אפשר לתאר, הן יותר חזקות עם הגלולות מאשר ללא הגלולות. יתרה על כך, הכדורים למגרנה (ריזלט) לא עוזרים (ועברתי הרבה כדורים בתקופה האחרונה עקב תופעות לואי עד שהגענו לריזלט) והיא לא עוברת ונהית חזקה מפעם מיום ליום...

הגניקולוג (שאבן את האנדומטריוזיס וגם ניתח) אמר שהמגרנות הן עוד תסמין שמגיע מהאנדו'. הוא המליץ לי לעבור לגלולות אחרות - פמינט, ואמר שההורמונים שם מופחתים וזה ירגיע את המגרנות.

ממעקב מגרנות שעשיתי עולה כי הן מגיעות לפני הביוץ (למשך 3 ימים) לפני ולאחר המחזור. ולפעמים גם (פעמים אחדות) לאחר הביוץ. כך שהתמונה מראה שהן אכן תלויות במחזור ובהרומונים.
    (המעקב נעשה לבקשת רופאת המשפחה ששמעה שאני מקבלת מהניורולוגית 12 כדורי ריזלט לחודש, ורצתה לבדוק אופציה אחרת לטיפול)

האם מעבר מגלולת מינס לגלולת פמינט אכן ירגיע את המגרנות? (מבחינת המרכיבים שלהן?)
    האם ידועות לכם גלולות אחרות שהראו על הטבה עם מגרנות?
    או שאולי כדאי לשלב טיפול מונע ביחד עם הגלולות?

אשמח לתשובתכם
    חג אביב שמח!
    אני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מגרנות וגלולות

הוספת תגובה

• מיגרנות וכאבי ראש

ד''ר מאיר קסטנבאום
    31/03/2010

כאב ראש מהווים תופעת לוואי מוכרת של גלולות.
    מכיוון שאת נוטלת את הגלולות עקב בעיה רפואית אחרת (אנדומטריוזיס9 ניתן בהחלט לנסות להחליף לסוג גלולה אחרת.
    יתכן שהחלפת התרופה יסייע לך.
    עוד אפשרות היא לקיחת טיפול מניעתי לכאבי הראש וכמובן שטיפול באנדומטריוזיס .
    מומלץ שתפני לנוירולוג לצורך שקילת המשך הטיפול , כולל שקילת טיפול מניעתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה

אני
    31/03/2010

טיפול מונע אכן הועלה על הפרק בעבר, אבל אני לא רציתי. זה מקובל להתחיל טיפול מונע בגיל 25?

האם מוכרים לך מקרים בהם גלולות הרגיעו מגרנות?
    (אני שואלת מאחר ועוד לפני שאבחנו את האנדומטריוזיס, רופאת המשפחה העלתה את נושא הקשר בין המגרנות ליום הביוץ והמחזור ואמרה שיכול להיות ששימוש בגלולות ללא הפסקה (=קבלת מחזור) ירגיע את המגרנות, בגלל שהן תלויות הורמונים ושזה יכול להיות במקום טיפול מונע.)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש

ד''ר מאיר קסטנבאום
    31/03/2010

ניתן להתחיל טיפול מניעתי לכאב ראש בגיל 25. תלוי בתדירות ההתקפים ומידת ההפרעה לתפקוד.
    בד"כ גלולות לא מהוות טיפול לכאבי ראש אולם במידה וכאבי הראש אצלך תלויים בשינויים הורמונלים הקשורים למחזור ניתן לנסות שימוש בגלולה שמשפיעה על הפרופיל ההורמונלי ובהתאם להרגשתך להחליט על המשך הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו