מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי ראש חזקיםלימונית31/03/2010
ד"ר שלום רב,
אני סובלת מכאבי ראש חזקים, שבאים בד"כ לתקופות של שבועות, ואח"כ מופיעים מדיי פעם.
הכאב הוא כאב לחץ מאוד חזק, שמתגבר יותר ומתעצם דווקא במצב שכיבה. זה משפיע גם על העיניים וגם על האזניים, דומה מאוד לסיטוסיטיס, אבל הרבה יותר נרחב..
לפני כשנה התחלתי בירור של העניין, ונבדק למשך תקופת ההתקף הדופק, ומה שנתגלה שיש לי הרבה מאוד פעמים דופק מאוד גבוה, שהגיע אפילו עד ל-120 פעיות לדקה. במהלך השנה בדקתי פעמים רבות את הדופק, ובחלק גדול של הפעמים הוא היה גבוה, בד"כ בסביבות 108 פעימות לדקה, אבל יש גם פעמים שהוא תיקן לחלוטין. נבדק תמיד גם לחץ הדם, וגם הוא לפעמים תקין ולפעמים גבוה.
בעקבות זאת הופניתי לקרדיולוג וביצעתי גם בדיקת אק"ג, שלא מצאו בעיה לבבית, והופניתי לבירור פיאוכרומוציטומה. לעת עתה לא נמצא אצלי הגידול.
אציין שיש לי גם נטייה לקרישיות יתר, FV LEYDEN', ו-proteine C resistens - מולד.
יש לי גם התקפות שונות של טשטוש ראייה (אחת הסיבות בגללן חיפשו אצלי בזמנו בעיה בקרישת הדם), וזה קרה גם השבוע.
נוירולוג שהייתי אצלו בכלל לא התייחס, ולא רצה לבדוק אותי.
מה לדעתכם זה יכול להיות, ואל איזה סוג רופא אני צריכה לפנות?
אציין רק בשולי הדברים שבשנתיים וחצי האחרונות אני בטיפולי IVF, ולפני כשבועיים עברתי גרידה עקב היריון שלא התפתח.
כרגע אני מתכננת טיפול נוסף ודחוף מפאל גילי, ואני מעוניינת לדעת איזה בדיקות אתם מציעים לעשות? והאם ניתן לעשות אותן גם בזמן טיפולים או היריון. הזמן דוחק כי אני כבר בת 44, שנה אחרונה בה ניתן לעבור טיפולים מביציות האישה, ואני עדיין ללא ילדים.
בתודה מראש,
וחג שמח,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד''ר מאיר קסטנבאום31/03/2010את מתארת מספר תופעות ביניהם כאבי ראש, הפרעות ראיה וארועים של דופק מהיר.
איני בטוח שכל התופעות שציינת מקורם בבעיה אחת.
בכל מקרה לגבי כאבי הראש מומלץ שתיבדקי ע"י נוירולוג לצורך קבלת אנמנזה מפורטת על אופי הכאבים, תדירותם, עוצמתם ותופעות מלוות. יש לבצע בדיקה ולשקול צורך בהדמיה מוחית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)