שאלה הקשורה לחקר המוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה הקשורה לחקר המוח
    סטודנטית
    06/05/2010

שלום,אני סטודנטית ועורכת בימים אלו עבודת מחקר על חקר המוח,מאחר ואין כ"כ הרבה מידע אינטרנטי בנושא אקווה כי תוכל לענות לי:
    האם מילים הניתנות לפרשנות סמנטית וכן בעלות מראה מסויים כמו: שולחן,נשיקה-האם משמעות מילים אלו מיוצגת במוח ע"י התמונה של אותו חפץ או במשמעות הסמנטית בלבד,כאשר המראה של אותו חפץ משמש כמידע הנלווה למילה ולא חלק מהמשמעות עצמה של המילה במוח?זוהי עבודת חקר ראשונה מסוגה במחלקה שלי ,ורקע הבנתי כללי יועיל לי מאוד,אשמח לתשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה הקשורה לחקר המוח

הוספת תגובה

• שאלה

ד''ר איתן אוריאל
    07/05/2010

החפץ נקלט על ידי מרכז הראיה הראשוני באונה האוקסיפיטילת ומשם דרך סיבי אסוציאציה עובר למרכז השפתי. זו הסיבה שחולה עם פגיעה נרחבת בקורפוס קאלוסום ,המקשר בין ההמיספרות,לא יוכל לנקוב בשם חפץ הנמצא בשדה הראיה השמאלי שלו שכן האינפורמציה הויזואלית נקלטת בהמיספרה ימנית ואין מעבר למרכז השפה בהמיספרה השמאלית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

סטודנטית
    07/05/2010

הבנתי את דבריך, אך האם במוח לחפץ יש משמעות סמנטית בלבד ,כלומר:תפקידיו,ייעודו או שחלק ממשמעותו הוא צורתו הויזואלית? קראתי איפשהו שצורה ויזואלית היא ידע נלווה ולא חלק מפירוש המילה,מה נכון לומר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

ד''ר איתן אוריאל
    07/05/2010

בודאי שקיימת משמעות גם לצורה הויזואלית. אגנוזיה הינה הפרעה נוירולוגית בתפיסה של חפצים בהעדר הפרעה תחושתית. חולים עם אגנוזיה לפנים למשל,( פרוסופוגנוזיה) אינם מסוגלים לזהות פנים של אנשים קרובים או ידועים ונעזרים בפרטים ספציפים כדי זהות אותם כגון משקפיים,זקן וכו;
    בסופו של דבר קיימם אינטגרציה בין מרכזים קורטיקלים רבים לשם זיהוי החפץ ושמו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ובקשה נוספת

סטודנטית
    08/05/2010

האם משמעויות המילים הן הסמנטיות והן הויזואליות נקלטות במוח בצורת זרמים חשמליים?
    היכן אוכל למצוא מידע מקיף בנושא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו