מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחושת בלבול ,חוסר ריכוז, חוסר יציבואנונימי7712/05/2010
שלום,
אני בן 33 ,בריא ואב לשני ילדים קטנים.
בשנה האחרונה יש לי תחושת בלבול וחוסר ריכוז שלעיתים כוללת גם כבדות בכל איברי הגוף (כולל לשון, פנים ונשימה, מעט תחושת חוסר יציבות).
המצב הגיע לכדי כך שקה לי לתפקד ביום יום.
הייתי אצל פסיכיאטר ואובחנתי כבעל הפרעות חרדה (חרדה כללית).
אני לוקח כיום קלונקס שמאוד עוזר לי, ומעלים את התחושות הלא טובות שציינתי קודם (כמובן שאני מעונין לקצר את משך השימוש בתרופה זו).
התחלתי גם טיפול פסיכולוגי, שבינתיים לא נראה שתורם למשהו.
בכל מקרה אני עדין מרגיש שמדובר כאן בבעיה פיסית, ולא נפשית חרדתית!
כמובן שנבדקתי אצל נירולוג (CT מח, EEG ...) ,ובכלל בדיקות הדם שלי תקינות.
התחושות שאני מרגיש, מאוד דומות לסימפטומים של היפוגליקמיה , לאחר בדיקת רמות סוכר במשך יומיים
לא נראה שיש לי היפוגלוקמיה (רמות הסוכר שלי הן בין 80 ל160).
שאלותיי הן:
1) האם יתכן שהגוף שלי "חש" (או מפעיל מנגנונים) כתגובה להיפוגלוקמיה למרות שרמות הסוכר בדם תקינות? האם יתכן שתחומי רמות הסוכר שלי שונים משל שאר האנשים?
2) איך יתכן שאובחנתי כבעל הפרעות חרדה, אם אין לי מחשבות חרדתיות כלל (לפי מה שקראתי באתרים רבים, הפרעת חרדה מלווה במחשבות דאגניות וכו')
3) האם יתכנו סיבות אחרות (הורמונים,ויטמינים...), שיכולות להוביל לתחושות דומות לתסמיני היפוגלוקמיה? כפי שתארתי לעי"ל.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת חדרה
ד''ר מאיר קסטנבאום15/05/2010הפרעת חרדה אינה מחייבת קיום מחשבות חרדתיות. הסימפטומים שאתה מתאר , היעדר ממצאים בבדיקת נוירולוג ובהדמיה מוחית והתגובה הטובה לטיפול בקלונקס תומכים בהפרעת חדרה כגורם לסימפטומים.
לא סביר כי מדובר בהיפוגליקמיה שגורמת לתופעות הנ"ל לאור היעדר רקע של רמות סוכר נמוכות.
בנוסף במידה והיה מדובר בארועים חוזרים של היפוגליקמיה לא היתה תגובה לטיפול עם קלונקס.
מומלץ שתמשיך עם התרופה וטיפול פסיכולוגי במקביל ובהתאם ליעוץ פסיכיאטר להחליט על מועד בו ניתן להפחית או להפסיק את השימוש בקלונקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלונקס
אנונימי7716/05/2010תודה על התגובה!
הבנתי שקלונקס זו תרופה ממכרת.
כיום אני לוקח חצי כדור 3 פעמים ביום, כאשר הוגדר לי שאוכל להגדיל עד כדור 1 3פעמים ביום.
על איזה תקופת זמן סבירה מדובר, כאשר לוקחים קלונקס 0.5 mg?
למשך כמה זמן אוכל לקחת את התרופה בלי להיות מודאג מהתמכרות ותופעות לוואי של שימוש ממושך? שבועות/חודשים/שנים?
מתי עלי לבצע בדיקות דם ותפקודי כבד? (לפי עלון התרופה).
מאז תחילת השימוש בתרופה ראייתי בעין שמאל התרדרה, האם יתכן קשר לתרופה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)