חושש מטרשת נפוצה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חושש מטרשת נפוצה
    יוסי
    01/06/2010

בן 33. בריא בדר"כ. מזה כשבועיים אני חש חולשה די רצינית (סוג של לאות) בדרגות שונות בארבעת הגפיים, רעידות מפעם לפעם באצבעות הידיים תחושות נימול ועקצוץ קלות בעיקר בכפות הרגליים אך גם מעט ברגליים, וכאבי שרירים מפעם לפעם. יש לי גם התקפים של חוסר יכולת להתמקד בראייה (לא טשטוש או כפל ראייה) בעיקר בעבודה מול מחשב. הסימפטומים אינם יציבים אלא באים בגלים ונחלשים ומתחזקים כל פעם במשך היום.
    אתמול הייתי אצל נוירולוג שבבדיקה נוירולוגית לא מצא כל עדות לחסר או מחלה, אך ביקש ממני לבוא לביקורת בעוד שבוע ולשים לב אם יש הידרדרות פתאומית ביכולת המוטורית שלי ואם כן אז לפנות מיד למיון. בתשובה שלו לרופאת המשפחה הוא רשם כי הבדיקה הנוירולוגית תקינה לחלוטין אך "יתכן ומדובר בתחילת תהליך בע"ש ועל כן מוזמן למעקב". מעיון בפורומים השונים לנסות ולגלות מה בדיוק קורה לי בגוף אני מאד חושש שמדובר בסימטפומים ראשוניים של טרשת נפוצה. שאלתי היא האם בדיקה נוירולוגית תקינה לחלוטין ע"י נוירולוג שוללת חשש לטרשת ואני יכול "להירגע" מההיבט הזה? האם אכן דומה לסימפטומים של טרשת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חושש מטרשת נפוצה

הוספת תגובה

• טרשת נפוצה

ד''ר איתן אוריאל
    03/06/2010

קיימות תלונות נוירולוגיות מסוימות או ממצאים בבדיקה העלולים להעלתו חשד קליני לטרשת נפוצה. כמובן שמבלי לשמוע תיאור מפורט יותר של תלונותיך ולבצע בדיקה אינני יכול לחלוק על רופא שבדק אותך. לאות כללית איננה מהווה סימן ראשון של טרשת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו