טיקים או התפרצויות חשמליות...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיקים או התפרצויות חשמליות...
    עמוס
    18/08/2010

שלום רב,

אני בן 30 ואני סובל מתופעה מוזרה: כאשר אני מתרכז בחשיבה מאומצת, או מנסה לדמיין תכנון כלשהו, יש לי "קצרים חשמליים". הקצרים האלו מתבטאים בתנועה לא רצונית של הידיים (בד"כ), ובתחושה שעובר לי בגוף "גל" של חשמל.

בעבר נבדקתי ע"י נוירולוג ששלח אותי פעמיים לבדיקת EEG (פעם אחת בבוקר רגיל, ופעם שנייה בבוקר לאחר לילה ללא שינה) - לא נמצא דבר בבדיקות אלו.

התייעצתי גם עם נטורופתית שאני מכיר, העלתה השערה שאולי מדובר בחוסר במיאלין (שלימטב הבנתי עוטף את החיבורים בין התאים במוח ושומר על בידודם) - מה שמאפשר לזרמים החשמליים במוח "לברוח" כאשר אני חושב ומתרכז ברמה גבוהה.

אשמח לעצה, אני כבר שנים עם התופעה והיא מקשה עליי בעבודתי ובחיי האישיים.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיקים

ד''ר אבי גדות
    22/08/2010

אני חייב להודות שאיני מבין לגמרי את התלונה.
    איני מכיר חוסר במילין אך ישנן אכן מחלות בהן נפגע המילין או יש פגם ביצורו.
    לא נשמע שבעייתך הינה כזאת.
    אם התופעה נמשכת ומפריעה פנה שוב לנוירולוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך ושאלה נוספת

עמוס
    22/08/2010

ברשותך, אשפוך קצת אור על מצבי: מדובר בתופעה שמתרחשת כאשר אני מתרכז בדבר מה, בד"כ דברים שמצריכים ממני דרגת ריכוז גבוהה כמו נניח בניית דגמים או תכנות בשפת קוד וכו'. כמו כן משחקי חשיבה שדורשים יכולת הצלבה בין נתונים רבים.

הייתי אצל ניורולוג. לא יצא דבר מזה. בבדיקות שעשיתי לא עלה דבר (E.E.G לאחר שינה ו-EEG לאחר ערות. האם תוכל להמליץ על בדיקות נוספות?

שוב תודה
    עמוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו