תוצאת בדיקת cpk ומצב כללי -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאת בדיקת cpk ומצב כללי -
    מיה
    26/08/2010

אני בת 34 , 3 חודשים אחרי לידה שנייה.
    בעקבות כאבי שרירים שיש לי בגוף חודש וחצי עשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות, למעט חריגה שאני לא בטוחה אם יש לה משמעות- cpk - הערך שיצא הוא 35 - הנורמה שרשום הוא 38-160
    באופן כללי כבר כחודשיים שיש לי תחושות של שריפה בגוף - במקומות משתנים - לאחר כמה שבועות התחילו גם כאבי שרירים שבתחילה הלכו ובאו ממקום למקום ועכשיו הם די יציבים על הרגליים והידיים, בעיקר בצד שמאל - הכאבים הם בעיקר תפיסות של שרירים. לעיתים חשה נימולים ועקצוצים בגוף.
    בנוסף לבדיקות הדם ביצעתי 3 פעמים בדיקה נוירולוגית שיצאה תקינה וכן mri שמעיד על סינוסיטיס.
    הרופאים נוטים לייחס את התלונות למצב נפשי - בהחלט כאבים כאלה הכניסו אותי ללחץ.
    רציתי התייחסותכם לערכי הcpk ומה המשמעות של ערך נמוך וכן עצות למצב הכללי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאת בדיקת cpk ומצב כללי -

הוספת תגובה

• CPK

ד''ר אבי גדות
    27/08/2010

לא נראה כי יש משמעות לערך ה-CPK שנמדד.
    במקרים של כאבי שרירים על רקע הפרעה דלקתית בשריר יש בד"כ עליה ב-CPK.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר לידה

נועה
    28/08/2010

מיה שלום.
    גם אני 3 חודשים לאחר לידה שלישי ויש לי את אותן תופעות כאבי שרירים בידיים וברגליים.
    כואב לי יותר כאשר אני עושה פעולות פשוטות. יש גם זרמים בכפות הרגלים ובידיים וגם אצלי מייחסים את התופעות ללחץ נפשי. אני לחוצה מאוד שזה לא עובר לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו