מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חבלת ראש בתאונת דרכים עם איבוד הכרהיורם28/08/2010
אני חוזר על השאלה מפני שלא קיבלתי תשובה . אנני עשיתי בדיקות נוירופסיכולוגית
ואבחנו אצלי כי יש לי זכרון חלש ובעיות קשב וריכוז- ושאלתי אם אני יכול לקשור זאת לתאונה שעברתי עם איבוד ההכרה ולא קיבלתי תשובה.
הנה הסיפור:
אני נפגעתי בתאונת דרכים לפני כ-30 שנה.
מאז המצב של הזכרון שלי וכו.. השתבש.
הייתי רושם לעשות כל דבר בפתקים.
לא ביצעתי אז בדיקות MRI וכן בדיקות נוירופסיכולוגיות קוגנטיביות.
לפני כ-15 שנים קיבלתי התקף פסיכוטי וחליתי בסכיזופרניה.
עד היום אני נחשב גם כפגוע ראש בגלל התאונה וגם כחולה סכיזופרני.
פסיכיאטר קבע לי אבחנה של POST CONCUSSION STATE וכן PTSD
פסיכיאטר אחר קבע לי כי יש לי פגיעה קוגנטיבית פרה פרונטלית
ולכן אין אני יכול לעבוד.
עברתי אבחון נוירופסיכולוגי קוגנטיבי במכון שמתמחה באבחונים
כאלה.
קיבלתי דו"ח אבחון נוירפסיכולוגי כי לפי המצב שלי לאחר התאונה
יש עדות כי איבוד ההכרה מהתאונה גרם לי לירידה קוגנטיבית וזה אומר שהאונה הקדמית נפגעה.
יחד עם זאת סבור המכון כי פגיעה באונה הקדמית יכולה לנבוע גם
ממחלת סכיזופרניה.
לכן המכון לא יודע בוודאות כיצד לחלק את הפגיעה הקוגנטיבית
בין איבוד ההכרה לסכיזופרניה, אבל נקבע כי בכל זאת אין להתעלם מהמצב שלי (תעסוקה ,הצלחה בלימודים, השתלבות חברתית, הקמת משפחה וכו...) לאחר הפגיעה בתאונה מצב אשר ממנו עולה כי לא יכותי לעבוד באופן ממושך ולא הפקתי רווחים נאים בתור אקדמאי (יש לי דוחות הכנסה של כל השנים עד ההתקף הפסיכוטי וגם לאחר ההתקף). אמרו לי שאם אעשה MRI עכשיו אז לא בטוח כי יראו פגיעה מוחית מלפני 30 שנה-אכן עשיתי MRI לפני כשנה ולא רואים פגיעה מוחית.
אני שואל האם נוירולוג בעקבות דו"ח קוגנטיבי יכול לקשור את הירידה הקוגנטיבית (בין אם היא חלקית או מלאה) לתאונה בלבד.
(אם אני לא טועה (זכרון חלש מבולבל) נאמר לי שיש מקום לקבוע ירידה קוגנטיבית בגלל איבוד ההכרה בלבד. וזה עניין של עובדה ונקודה משפטית אשר לא יהיו חולקים עליה וקרוב לודאי שבית משפט יאשר אותה.)
אשמח לקבל תשובה.
תודה רבה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלת ראש וירידה קוגניטיבית
ד''ר אבי גדות28/08/2010המקרה מורכב ומסובך וכמובן שאין ביכולתי לתת תשובה רצינית ומלומדת על סמך המידע שנתת לי.
ממליץ לפנות לנוירולוג שיראה את כל המסמכים, יקבל את כל החומר ויוכל לתת תשובה ראויה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)