עיקצוצים ותופעות נוירולוגיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עיקצוצים ותופעות נוירולוגיות
    שרה
    29/08/2010

ד"ר נכבד, כתבתי פה לפני מס 'מים כך::
    "לפני ארבעה וחצי חודשים התעוררתי עם אגודל יד שמאל רדום . הרדימות לא עברה והתחלתי כעבור שבוע להרגיש עיקצוצים במקומות שונים בגוף. כעבור חודשיים הרדימות באצבע חלפה אבל העיקצוצים ממשיכים. אני מרגישה גם זרמים במקומות שונים. בדיקות שבצעתי : אי אם ג'י - תקין, סי טי של עמ"ש צווארי - תקין, סי טי מוח - תקין. בדיקה נוירולוגית תקינה, בדיקות דם כולל בי 12 תקין.
    כל העיניין התחיל בתקופה בה הייתי בסטרס נוראי לאחר טראומות שעברתי + חרדות. כמובן שהמצב של התופעות הנוירולוגיות לא הועיל לחרדות. אני חרדה כל בוקר לראות מה אני ארגיש היום. כל יום אני מרגישה עיקצוצים במקום אחר.
    הרופא החליט על טיפול במירו (רמרון). אני לוקחת מירו 30 מ"ג חודש ושבוע ולא מרגישה שיפור בתופעות הנוירולוגיות, וגם לא החמרה.
    מרוב חרדה אני מדימיינת חולשה בידיים ואחרי שאני לוקחת חצי לוריוון זה נרגע לי. "

ענית לי אך רציתי לשאול עוד משהו
    האם יכול להיות מצב של נורופתיה קלה?
    האם תתכן דלקת במערכת העצבים? האם מערכת העצבים יכולה להישתקם ממצב כזה?

הבעיה היא שהעיקצוצים לא הפסיקו, יש לי במקומות שונים בגוף. ידים ורגלים ומעט בפנים. ועל פני העור יש רגישות לפעמים. בכל פעם שיש לי עיקצוצים אני נלחצת שמדובר ב
    טרשת. מדובר בארבעה וחצי חודשים של עיקצוצים שלא עברו עדיין.

הנוירולוג טען שאין מקום לאי אם ג'י חוזר כרגע.

מה דעתך?
    מודה מאוד על תשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    30/08/2010

נשמע שעברת בירור מקיף אם כי בדיקת MRI יכולה לאתר ממצאים ש-CT אינו מאתר.
    העובדה שהתופעות מוקלות ע"י תרופות הרגעה והיעדר ממצאים בבדיקות השונות שעברת מכוונת לכך שסביר להניח שתלונותיך מושפעות מאוד מסטרס נפשי וחרדה.
    במידה והתלונות מחמירות מומלץ לשוב לבדיקה נוספת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר בהמשך לכך- שאלה שרציתי לשאול

גלית
    30/08/2010

האם יכול להיות מצב של נורופתיה קלה?
    האם תתכן דלקת במערכת העצבים? האם מערכת העצבים יכולה להישתקם ממצב כזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    31/08/2010

כמובן שתתכן פגיעה בדרגה משתנה בעצבים החל מפגיעה קלה עד קשה.
    שיפור בסימפטומים תלוי במציאת הגורם הראשוני לסימפטומים וטיפול בו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו