האם יש נזק במוח?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש נזק במוח?
    בן 25
    10/09/2010

שלום רב ד"ר,

לצערי הרב, לא יכולתי לקצר, תודה על הסבלנות ! אשמח אם תוכל לעזור לי, ותודה!!!
    לפני שנה ו-4 חודשים היה לי מאורעות של כאבי ראש בעיקר בצד האחורי של הראש, רעד פנימי בראש, חוסר שיווי משקל בגוף (חוסר יציבות), חולשה כללית בגוף, תנועות בלתי רצוניות בצוואר (בראש), כל זה הופיע באופן פתאומי, בהתחלה זה היה כאבי ראש חזקים במשך 2 ימים ולאחר מכן הרגשתי בשאר הדברים שהזכרתי לעיל, כאשר גם במקביל גם הרגשתי כאבי ראש. זה נמשך בעיקר שבועיים. נבדקתי באותה תקופה ע"י 4 רופאים נוירולוגים וע"י כולם נישללה בעיה נוירולוגית, הם סיכמו את הבדיקות ככה: בדיקה נוירולוגית תקינה, תמונה של tension headache
    לציין כי במשך חודשיים לאחר האירוע, הופיעו מדי פעם תנועות בלתי רצוניות בידיים, בצוואר, וכאבי ראש. כל שאר הסימפטומים חלפו לחלוטין.
    לפני המאורע הזה לא סבלתי אף פעם מבעייה נוירולוגית, ואני גם הייתי בריא. לפני המאורע הייתה לי תקופה של חודש או חודש וחצי של לחץ ומתח אדיר, ייתכן וזה מה שגרם לכך.
    במשך כל השנה ו 4 חודשים, חוזרים מדי פעם תנועות בלתי רצוניות בצוואר, לפעמים גם בידיים וברגליים, אבל ברצוני לציין שאני מרגיש שעם הזמן יש שיפור, כלומר תדירות הופעת התנועות היא יותר נמוכה, וגם התנועה עצמה היא יותר חלשה. וכל שאר הדברים שציינתי בתחילת ההודעה חלפו לחלוטין. באופן כללי אני מרגיש טוב, ואפילו אני מרגיש שאני בריא, התפקוד שלי הוא טבעי לגמרי. אבל מסיבה לא ידועה חוזרים אליי התנועות הבלתי רצויות כל תקופה מסויימת, הם נמשכים לפעמים יום אחד ולפעמים יותר, ולאחר מכך הם חולפים לגמרי וחוזרים לאחר תקופה. אני עדיין מודאג אם יש לי בעיה, ובגלל זה הייתי אצל נוירולוג לפני מספר ימים והסברתי לו את הכל, הוא בדק אותי והמליץ על MRI מוח.
    ברצוני לציין כי לאחר מספר חודשים מהאירוע התחלתי להרגיש כמו רעד בשרירי הרגליים וידיים בעת תנועות מסויימות, לפעמים זה גם כמו תחושת חולשה, זה גם קורה לפעמים בעת מאמץ פיזי. אבל לציין כי אני מזה 4-5 שנים לא מבצע שום פעילות ספורט, לא עובד פיזית, אני סטודנט ורוב הזמן שלי הייתי יושב ולומד, משקל נמוך ותקין.
    דבר אחרון שרציתי לציין בקשר לסימפטומים, אני מרגיש שיש קשר חזק בין המצב הנפשי שלי לבין הופעת התנועות הבלתי רצויות. ויש סיכויי גדול שהמתח שהייתי בו הוא זה שגרם להופעת הסימטומים לפני יותר משנה.
    הוא רשם בממצאים עיקריים בבדיקה (אני מעתיק): עצבים קרניאלים שמורים. כח גס, טונוס שמורים, לא הופקו החזרים פתולוגיים, אין בבינסקי, תיפקוד מוחון שמור, הליכה יציבה ותקינה.
    אבחנה משוערת :
    Vertiginous syndrome
    Weakness and atrophy lower limbs
    הבדיקה: מר"י גולגולת, מוח או בסיס מוח (מר"י מוח כולל גזע מוח ללא חומר ניגוד)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם יש נזק במוח?

הוספת תגובה

• המשך

בן 25
    10/09/2010

המשך:

אני כבר קבעתי תור לבדיקת מר"י מוח, אבל יש לי 3 שאלות: אני מאוד מודאג מתוצאת הבדיקה, מה הסיכוי שעדיין יש משהו לא תקין במוח אם 5 רופאים אומרים שבדיקה נוירולגית תקינה?
    האם בתוך מכשיר המר"י הכל חשוך או יש אור?
    האם יש אפשרות לבצע את הבדיקה (מר"י מוח) כאשר לא כל הגוף נמצא בתוך המכשיר?
    .האם יכול להיות שגרמתי נזק למוח בגלל במתח והלחץ שהייתי בו? או שמתח כזה לא גורם בכל מקרה לנזק למוח?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסר אונים

ד''ר איתן אוריאל
    12/09/2010

המתח לא גרם נזק למוח. מאחר ונשלחת לבדיקת MRI על ידי רופאים שבדקו אותך אני מציע לבצע את הבדיקה. תוכל לקבל הסברים מפורטים לגביה מהטכנאי טרם ביצועה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו