מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בקשר לקולטני GABA מסוג Aעידן קונרבלום17/09/2010
שלום,
אני סטודנט שלומד בחו"ל והמבחנים כאן בעל פה. אני סובל מפחד במה די קשה ונכנס לחדרות בזמן שבוחנים אותי ולא מצליח לתפקד כמו שצריך ולהפגין את הידע האמיתי שלי, וזה פוגע לי מאוד בלימודים, נפשית וכלכלית (אני יכול להיכשל במבחן רק בגלל החרדה).
השאלה העיקרית שלי האם VABEN, או אוקסזפאם, שנגזרת מבנזודיאזפן תעזור לי? ההשפעה שלה לגבי הרגשה היא וודאית, אך, וכאן מגיעה השאלה - האם יש לה השפעה על הזיכרון (אני יודע שלא ידוע הרבה על תהליכי זיכרון כיום אבל אולי ממחקרים שעשו ניתן לדעת). מצד אחד אני יודע שהכדור ירגיע אותי אך אני פוחד שברגע האמת אהיה אולי רגוע מדי ואתקשה לשלוף מהזיכרון את התשובות לשאלות שהפרופסור שואל. האם לרמות הריכוז של הנוירוטרנסמיטר GABA יש השפעה כלשהי על היזכרות, על יכולות קוגנטיביות, דיבור קוהלנטי, רציף והיגיוני, ריכוז, יכולת הסקה מסקנות וכיוצא באלו.
האפשרות השניה היא חוסמי בטא, שעובדים על התסמינים של החרדה (הזעה, לחץ דם וכו') אבל אין לי מושג כמה הם עובדים על המרכיב הנפשי שלה.
מה אתה ממליץ?
והאם לקחת רק בבחינה, או להתחיל כמה ימים לפני?
אשמח לשמוע כל עצה שתאיר את עיניי, אני במצב מאוד לא נעים.
אלפי תודות מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד''ר אבי גדות20/09/2010לגבי בנזודיאזפינים - אין לי תשובה לגבי משמעויות הזיכרון מבחינת קולטנים ונוירוטרנסמיטורים.
מה שכן אוכל לאמר הוא שאדם שאינו מורגל בתרופות אלה בהחלט יכול להיות פחות חד אם הוא נוטל אותן.
לגבי חסמי בטא, ישנם אנשים הנוטלים כדורים אלה לפני אירןעים כפי שאתה מתאר.
יש להוועץ ברופא לפני נטילה בשאלה של מינונים ובטיחות הנטילה.
האם שקלת ליטול SSRI שהינם נוגדי חרדה טובים - במידה שהחרדה אינה רק בזמן מבחן זו יכולה להיות אופציה טובה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)