ניוון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניוון
    יוחנן
    19/09/2010

שלום רב
    אני חושש תקופה ממחלה ניוונית בעקבות הרגשת חולשה בכל הגוף קפיצות שרירים CPK מעט גבוהה, קושי בבליעה מידי פעם, כאבי גב ושרירים, כאבי שרירים בבוקר כל התסמינים הם באים והולכים יש ימים טובים מאד ויש ימים ממש לאף התסמינים התחילו לפני כ4 חודשים כ חצי שנה לאחר שעברתי תאונת דרכים "צליפת שוט" קלה. ההיתי אצל נירולוג שעשה בדיקה ואמר שהיא תקינה למרותזאת שלח אותי לEMG הבוקר הסתכלתי על הלשון במראה ופתאום אני רואה שהא זזה מידי פעם, אני לא יודע אם זה בעקבות הפעלת שריר הלשון והתמקדות בלשון או בהמשך לבעיות שאני חש,
    רציתי לברר האם במחלת ניוונית יכול להיות שהתסמינים באים והולכים או שבמחלה שכזו הסתמינים הם כל הזמן עם החמרה תמידית, כי לפעמים כואב לי היד ולפעמים הרגל לפעמים חלש ברגל לפעמים ביד ולפעמים במוואר, או שיכול להיות שהתסמינים מדלגים, האם לשון קופצת זה משהו שאני אמור להרגיש כשהפה סגור? כי אני לא מרגיש ורק שבדקתי מול המראה ראיתי שהיא זזה. אני לחוץ מאד אודה לתשובתכם!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניוון

הוספת תגובה

• ניוון

ד''ר אבי גדות
    20/09/2010

אני מניח שהמחלה שאתה מתכוון אליה הינה ניוון שרירים.
    באופן כללי מהלך המחלה מתדרדר ואינו התקפי אם כי יתכנו ימים טובים יותר ופחות.

לגבי פסיקולציות בלשון יש להבדק ע"י נוירולוג כדי לאפיין את אופי התנועות.
    בכל אופן, אם אתה עדיין מוטרד יש לפנות לנוירולוג המטפל לקבלת הסברים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו