מאכלים המועררים התקף מיגרנה ???

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מאכלים המועררים התקף מיגרנה ???
    רונית
    04/10/2010

אני סובלת ממיגרנה קלאסית המלווה בכל התופעות (אאורה, שדה ראייה חלקי, הרדמות חצי גוף, רגישות לאור, ריחות וצלילים, הקאות, פגיעה בדיבור) מגיל 12 בערך.
    במהלך השנים התדירות הלכה ופחתה ותצורת ההתקפים השתנתה.
    לפני מספר שנים חוויתי קלאסטר: במשך שבועיים חוויתי 2 התקפים ביום המלווים בכל התופעות.
    ההתקף האחרון הגיע לאחר כשנה וחצי מההתקף הקודם והפעם הוא היה כפול. ברגע שהתופעות החלו לרדת ולעבור לשלב הכאב, החלו התופעות מחדש. נותרתי עם כאב ראש חלש אך מטריד במשך שלושה ימים ותשישות כבדה מאוד למשח קצת יותר משבוע.
    בעת ההתקף אני נוטלת אקסידול... שעוזר אך לא לגמרי.... אך לאור נסיוני עם כל שאר התרופות בשוק.... זה הכי עוזר.
    בשבועיים של הקלאסטר, מרוב החרדה מהתקף נוסף, הורדתי כל מאכל אשר נחשב למעורר מיגרנה...
    לאחרונה התחלתי שוב לטעום שוקולד וגבינות (במינונים מזעריים ביותר) אך יין אדום עדיין ברשימה השחורה שלי.
    האם באמת כל גבינה צהובה או בשלה גורמת למיגרנה (או כל שוקולד)? מה בדבר הגבינות הצהובות לייט? מהו החומר אשר ממנו יש להמנע? מהו המינון אשר מהווה טריגר?
    באם החלטתי לקחת את הסיכון ולנסות על עצמי... תוך כמה זמן מרגע האכילה של גורם טריגר אני צפויה לחוות התקף באם הוא אכן מהווה עבורי טריגר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מאכלים המועררים התקף מיגרנה ??? - תגובה

ד''ר אבי גדות
    07/10/2010

שאלות טובות, תצערי אין תשובות חד משמעיות, כל אדם מתנהג שונה בתגובה למאכלים מסויימים ובקבועי זמן שונים.
    אכן ישנם מאכלים הנחשבים מעוררי מיגרנה אך לא אצל כולם אכן הם מעוררים זאת ובקבועי זמן שונים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו