סימבולטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סימבולטה
    הדר
    16/10/2010

בת 28, נמצאת במעקב אמבולטורי עקב תהליך בירור למיאליטיס וכ-10 חודשים שאני סובלת מנימול בכל צד שמאל של הגוף שלעיתים קרובות מחמיר.

עקב החמרה במצב, הגעתי למיון לבדיקה ע"י נוירולוגית אשר הציעה תחילה אשפוז למשך 5 ימים לצורך קבלת סטרואידים. יחדיו החלטנו שזה לא רצוי בשלב זה שכן הנני מתפקדת. מכיון ואני עדיין סובלת מהנימול ולעיתים תכופות זה מתגבר, הנוירולוגית נתנה לי מרשם ל 30 מ"ג סימבולטה למשך חודש. היא ציינה כי הכדורים עובדים על מערכת העצבים ההיקפית ובכך מקלים על הכאב. עשיתי מחקר קטן באינטרנט וגיליתי כי נותנים את הכדורים האלו גם למי שסובל מסכרת, אי שליטה במתן שתן ודיכאון. כמו כן, צויין כי מכיוון וכדורים אלו מתערבים בפעילות המוחית, קשה מאוד להפסיק את השימוש...

אודה לכם באם תוכלו להבהיר יותר לגבי השימוש בתרופה, השפעותיה ולבסוף, הפסקתה.
    בנוסף, האם ישנה דרך אחרת לטיפול בנימול ו\או בכאבים (חוץ מסטרואידים ומסימבולטה)?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סימבולטה

הוספת תגובה

• סימבלטה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    16/10/2010

סימבטלה היא תרופה שניתנת לכאבים נוירופתים , כלומר ממקור עצבי.
    במידה והנימול אל כואב אין הכרח לטפל בו.
    לגבי טיפול בסטרואידים, זהו טיפול מקובל במצבים של מיאליטיס חריפה או בחולים עם טרשת נפוצה בזמן התקף חריף.
    מומלץ להמשיך מעקב נוירולוג מטפל בקהילה לצורך קביעת צורך בהדמיה עדכנית (עמוד שדרה או מוח) והחלטה על צורך בטיפול תרופתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו