אספירין והשמנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אספירין והשמנה
    רעות
    20/12/2010

אני בת 38 ומזה שנה נוטלת אספירין במינון 100 מ"ג באופן יומיומי, לאחר המלצת נוירולוג. מאז נטילת האספירין העלתי במשקלי כ-10 ק"ג (שוקלת כיום 70 ק"ג) , למרות שתזונתי לא השתנתה וכן גם תדירות הפעילות האירובית שאני עושה.(2 או 3 פעמים בשבוע)

יצויין שגם לפני חצי שנה נטלתי במשך חודש קורטיזון במינון של 60 או 80 מ"ג (הכל בגלל וסקוליטיס מוחי, ותופעות אחרות) הכדורים לא הועילו והפסקתי אותם.

שאלות:
    1. האם יש קשר בין אספירין להשמנה ?
    2. האם יכול להיות קשר בין הקורטיזון שנטלתי לפני חצי שנה לעלייה במשקל, ואחרי כמה זמן חולפת התופעה (התנפחתי גם בפנים ובבטן).
    3. האם יש כדור אחר שאני יכולה ליטול במקום האספירין, (לאחרונה התחילו לי גם צרבות נוראיות).

תודה מראש,
    רעות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אספירין והשמנה

הוספת תגובה

• אספירין והשמנה - תגובה

ד''ר יולי טרגר
    22/12/2010

רעות שלום,
    לא ידוע לי על קשר בין אספירין ועליה במשקל.
    קורטיזון כן יכול לגרום לעליה במשקל ולהתנפחות. התופעה צריכה להעלם תוך חצי שנה, אך התהליך יכול לקחת גם יותר זמן. חוץ מזה, כשהמשקל עלה לא תמיד קל להורידו.
    אני ממליץ להתייעץ שוב אם נוירולוג לגבי טיפול תרופתי.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו