ליריקה לכאב גב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליריקה לכאב גב
    אני
    21/12/2010

שלום. בן 30. סובל 3 שנים מכאב גב עם הקרנה לרגל. כל הטיפולים, לרבות קובלציה, לא עזרו. נוירוכירוג שבדק אותי המליץ לי לקחת ליריקה על מנת לטפל בכאב העצבי. שאלותיי:
    1. האם התרופה מרפאה את העצבים או שרק משככת כאב ?
    2. האם ישנם סיכונים ובמה התרופה פוגעת. למשל ישנם משככי כאבים שעזרו לי אך הבנתי שפוגעים קשה בכבד ומכיון שאני צעיר שימוש קבוע, באתופן 600 למשל, עלול להביא לכך שבגיל 40-50 "ילך" לי הכבד. (ולכן לא לוקח יותר אטופן).
    האם שימוש בליריקה לאורך שנים עלול לפגוע באיברים שונים או שזו תרופה בטוחה יחסית?
    3. האם ניתן להפסיק להשתמש בבת אחת או שצריך להוריד מינון לאט לאט?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ליריקה לכאב גב

הוספת תגובה

• ליריקה לכאב גב - תגובה

ד''ר יולי טרגר
    22/12/2010

שלום רב,
    ליריקה - תרופה יחסית יעילה ובטוחה. היא לא מרפאה, רק משככת כאבים. בזמן שהגב פחות כואב כדאי לשפר את תנועתיות הגב, לחזק שרירים הרלוונטיים. הייתי יחד עם טיפול בליריקה פונה לפיזיותרפיסת שמתמחה בטיפול בגב. גם טיפולים משלימים יכולים לעזור. אני לא ממליץ על שימוש באף תרופה לאורך שנים, גם לא בליריקה, רק לתקופה בלבד.
    תרגיש טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו