מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ליריקה לכאב גבאני21/12/2010
שלום. בן 30. סובל 3 שנים מכאב גב עם הקרנה לרגל. כל הטיפולים, לרבות קובלציה, לא עזרו. נוירוכירוג שבדק אותי המליץ לי לקחת ליריקה על מנת לטפל בכאב העצבי. שאלותיי:
1. האם התרופה מרפאה את העצבים או שרק משככת כאב ?
2. האם ישנם סיכונים ובמה התרופה פוגעת. למשל ישנם משככי כאבים שעזרו לי אך הבנתי שפוגעים קשה בכבד ומכיון שאני צעיר שימוש קבוע, באתופן 600 למשל, עלול להביא לכך שבגיל 40-50 "ילך" לי הכבד. (ולכן לא לוקח יותר אטופן).
האם שימוש בליריקה לאורך שנים עלול לפגוע באיברים שונים או שזו תרופה בטוחה יחסית?
3. האם ניתן להפסיק להשתמש בבת אחת או שצריך להוריד מינון לאט לאט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליריקה לכאב גב - תגובה
ד''ר יולי טרגר22/12/2010שלום רב,
ליריקה - תרופה יחסית יעילה ובטוחה. היא לא מרפאה, רק משככת כאבים. בזמן שהגב פחות כואב כדאי לשפר את תנועתיות הגב, לחזק שרירים הרלוונטיים. הייתי יחד עם טיפול בליריקה פונה לפיזיותרפיסת שמתמחה בטיפול בגב. גם טיפולים משלימים יכולים לעזור. אני לא ממליץ על שימוש באף תרופה לאורך שנים, גם לא בליריקה, רק לתקופה בלבד.
תרגיש טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)