דלדול שרירים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלדול שרירים
    גל
    06/01/2011

בן 37 ללא מחלות רקע (לא ראיתי רופא 15 שנה).
    להלן התופעות:
    1. קפיצת שרירים בכל הגוף ידיים, רגליים, גב ראש בטן.
    2. כאבים בידיים וברגליים, בעיקר בכפות הרגליים וכאב בכפות הידייעם בעיקר לפעמים בכל היד.
    3. נוקשות של שרירי הרגליים, חוסר יציבות בעקבות הנוקשות.
    4. דלדול של שריר כופפי היד ביד ימין.
    כל התופעות מחריפות בעת שתיית קפה או עישון סיגריה (בעבר עישנתי 18 שנה קופסה ליום היום 2סיגריות).

בדיקות:
    1. דם הכל תקין - CK תקין, מלחים תקין, פעילות בלוטת תריס תקין בקיצור הכל תקין מדובר על שנה וחצי שבמהלכן עשיתי 4 בדיקות דם מקיפות והכל תקין.
    2. MRI ראש - תקין
    3. CT ראש תקין
    4. EMG - בצעתי שלוש בדיקות בשנה וחצי האחרונות הכל תקין.
    5. אקו לב - תקין.
    6. ארגומטריה - תקין
    7. דופלר צווארי - תקין
    8. אקג - תקין.

הייתי אצל שני נוירולוגיים מומחים שלצערי הקשר בין מה שאמרו למה שיש בפועל הנו תלוש מהמציאות - אחד אמר נוירופטיה של הסיבים הקטנים השני אמר תסמונות .
    פיברומיאלגיה
    מבחינתי שניהם מדברים שטויות ואני שלמתי המון כסף לשמוע את השטויות הללו.פ
    פיברומיאלגיה - אין בה דלדול שריר ולי יש דלדול שריר קשה לי כבר להרים את הבן שלי ששוקל 8 קילו אני מרים אותו ביד שמאל כעת (אני ימני).
    סיבים קטנים - מדוע זה מושפע מסיגריות או קפה? בקיצור דבר שטויות.

אני לא מומחה גדול אבל אני חושש שהמקור זה תופעות נוירופטיות שמקורת במערכת העצבים המרכזית.

השאלה שלי כיצד בודקים זאת איזו בדיקה עלי לבצע כדי לבדוק האם באמת מקור הבעיה מהמערכת העצבים המרכזית, אילו בדיקות אתה ממליץ לאור הבדיקות שעברתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלדול שרירים

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תגובה הולמת

יוסי
    07/01/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות דומות

נועה
    09/01/2011

היי גל
    יש לי את רוב התופעות שאתה מתאר
    האם יש לך דלדול שריר בחלק שמחבר בין היד לכף היד ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצלי זה השריר בין הכתף למרפק

יוסי
    09/01/2011

לזה לפחות שמתי לב אני מקווה שלא מדובר בעוד שרירים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך עד שיענה לך רופא

נועה
    09/01/2011

האם זה כואב? איך שמים לב לדלדול שריר? כמה זמן את סובל מהתופעות? וממה אתה חושש? סליחה על כל השאלות.....אני פשוט נוברת בתופעות שלי כבר חצי שנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני כבר בסרט הזה ממאי 2009

יוסי
    16/01/2011

שנה ושבע חודשים של רופאים כאבים וחששות שבדרך כלל רק הולכות וגדלות לאור העובדה שאף אחד מהרופאים לא באמת מאמין.
    הייתי כבר אצל שני מומחים שכל אחד אמר שטות אחרת העיקר קבלו את כספם והיה להם שלשלול אורלי.
    שאלת עם כואב, כן יש ימים שמהבוקר זה מתחיל אך בדרך כלל מהצהריים כאב בכידיים נוקשות ברגליים עייפות מטורפת (נראה לי מהכאב האיום הזה).
    איך אני מרגיש את הדלדלו, לא יודע אם זה רלוונטי אליך אבל אני אדם עם שריר יד גדול מהנורמה וכל החולצות שלי היו צמודות שרירי היד כעת יד שמאל צמודה לחולצה ואילו בצד ימין החולצה רופפת זה היה הסממן הראשון לאחר מכן שמתי לב שקשה לי להרים דברים ביד ימין או שכואב לי השריר בזמן שאני מרים ואילו ביד שמאל אותו משקל אין שום בעיה, מה בכלל הכניס אותי לדיכאון זה לראות את הכפלים שנוצרו בעור בעקבות ירידת מסת השריר.
    בקיצור, תחושה מחורבנת וכל הבדיקות לכאורה בסדר אבל לי קשה להרים דברים לי יש דלדלול שריר, דרך אגב בגלל שאני מעל הסטנדרט כל הנוירולוגיים טוענים "אני לא רואה דלדול שריר", יש נוקשות ברגליים, כאבים בידיים
    טוב בלבלתי את המוח יותר מדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה יכול להיות?

לימור
    06/02/2011

היי יוסי
    האם יש לך חולשה או שהיד פשוט מתעייפת כאשר אתה מרים דברים?
    אני מתעייפת מאוד מהר כאשר אני מרימה דברים במיוחד את בני בן ה- 8 חודשים.
    לי כל התופעות קראו חודשיים אחרי לידה....קפיצות שרירים כל יום כמה פעמים ביום כל פעם במקום אחר ממש מלחיץ....אני כל הזמן בודקת את הכח בידיים אם יש חולשה.
    אני חושבת שאני נמצאת במקום הזה בגלל כל הכתבות באינטרנט על מחלת ALS אני אפילו מפחדת לעבור בדיקת EMG מחשש שימצאו משהו. הייתי אצל הנירולוג כמה פעמים וכל פעם הוא אומר שאין לי כלום. זה נובע מחרדות וסטרס.
    אתה סובל מחרדות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלדול שרירים - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    17/01/2011

קשה מאד לענות על השאלות דלדול שרירים שלא רואים אותו אני בתור רופאה קשה לי מאד לענות על כך . אבל אני די סומכת על הנוירולוגים שראו אותך והרי הם לא רופאים מהיום . בכל מקרה לדעתי בדיקת המפתח היא בדיקת ה EMG ומאד תלוי היכן עשית אותה ומי הרופא שנתן תשובה . ולכן קשה לי להתיחס אם אני לא רואה אותה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בצע את הבדיקה

יוסי
    17/01/2011

ד"ר יעקוב מר אין לי תלונות כלפיו הבנתי שהוא מקצועי ביותר כל הנוירולוגים מכירים ומעריכים אותו והוא יסודי מאוד הבדיקה ערכה חצי שעה בערך הוא דגם הרבה שרירים הן במחט והן בבדיקת העצבים.
    אני יכול לסכם לך את התוצאות:
    MEDIAN ANS UNLAR MOTOR AND SENSORY CONDUCTION STUDIES INCLUDING F-WAVES LATENCIES WERE NORMAL.
    SURAL ON BOTH SIDES WERE COMPLETELY NORMAL
    NEEDLE EMG IN THREE LIMBS DID NOT SHOW ANY SPONANEOUS ACTIVITY M.Us WERE NORMAL AND THERE WAS FULL INTERFERNCE PATTERN
    על פניו אני בריא לחלוטין- 3 - EMG, כל בדיקות הדם הכי מקיפות שיש *3 תקינות. CK*3 ,EHI, בלוטת תריס תקינה, מלחים תקין, CT ראש תקין, MRI תקין,אקו לב תקין, מאמץ תקין, דופלר צווארי תקין, צילום ריאות תקין בדיקות שתן תקין.
    אני בריא עם תעודות, אז זהו שלא!
    סלחי על הציניות זה לא כלפיך אני כבר די מיואש מכל הסגה הזו.
    שאלה:
    האם יתכן שיש תופעות נוירופטיות שמכורן במערכת העצבים המרכזית מסיבה זו או אחרת והאים יש בדיקה לנושא.
    בכל מקרה לאור העבר הרפואי לאיזה כיוון לפנות מה לבדוק?
    סליחה על האורך
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל את תגובתך

יוסי
    25/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיץ בשאיפה לתשובה

יוסי
    29/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו