מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חולשה ביד שמאלדנה09/01/2011
שלום.
אני בת 30. אחרי PE, ו DVT. וכן חשד לTIAחולף שהתבטא בחוסר ראיה על עיין שמאל וכאב ראש חד מאוד שהעיר אותי משנתי.
נשלחתי לבצע בדיקת TCD+הזרקת בועיות שיצאה חיובית. מאוחר יותר TEE הדגים PFO דלף דו כיווני, מימין לשמאל ומשמאל לימיןץ
הומוזיגוטית לפקטור II. מטופלת בקומדין לכל החיים.
עברו שנתיים מאז האירועים שהיו די ברצף. תחילה רגל אח"כ הריאות ולבסוף החשד לאירוע המוחי.
מזה כמה חודשים שאני שמה לב יותר בבירור כי יש לי חולשה על יש שמאל וכי בשיקום ריאות שאני נמצאת (בעקבות התסחיף) אני לא מסוגלת לעשות מכשיר אחד שעובד על שריר היד וכי אין פרופורציה בים הכוח שיש ביד ימין לבין שמאל שבקושי זזה במכשיר. עוד שמתי לב כי מידי פעם יש לי חולשה על היד. אם אני ישנה על צד שמאל אז היד נרדמת לי בצורה מוזרה. אני מתעוררת משנתי כשאני לא מרגישה את היד כלל מבית השחי ועד אצבעות היד, היד כבדה. ואז התחושה חוזרת לי בחלקים, עד לתחושה מלאה כולל יכולת להזיז אצבעות.
נבדקתי היום אצל רופאה המשפחה, היה ברור שהכוח לא זהה בידיים וכן כשהיא העבירה ביד ימין עט לאורך היד ואח"כ ביד שמאל תחילה לא היה הבדל אבל בעוד שביד ימין הרגשתי מספר דקות את התחושה של העט ביד שמאל זה נעלם באותו רגע שהיא העבירה.
היא בקשה ממני ללכת לייעוץ נוירולוגי אצל רופא וביקשה שיהיה: ממש טוב.
שאלותיי: האם יכול להיות מצב שזהו סוג של נזק מהאירוע המוחי למרות שחלף זמן???
האם זה משהו חדש ועלי לחשוש?? למה עוד ניתן לשייך חולשה ביד שמאל???
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה
דנה09/01/2011שכחתי לציין כי יש לי כולסטרול גבוה מגיל צעיר. מטופלת בקרסטור 40 אזיטרול 10, ולאחרונה הוסיפו לי ניאספן בשל ערכי LDL 144.
מאז האירוע יש לי פגיעה בעצב של העין, ואני מרכיבה משקפיים בשביל ראיה מרחוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולשה ביד שמאל - תגובה
אייל קליין12/01/2011בהחלט ייתכן כי הארוע השאיר סימנים תחושתיים ומוטוריים על אף שחלף זמן. אני מציע גם כן לפנות לנוירולוג לבירור מעמיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)