מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נימול ביד שמאלחגית19/01/2011
שלום רב,
אני סובלת מנימול ביד שמאל (ולעיתים גם ביד ימין) כבר 10 חודשים. עברתי 3 בדיקות MRI (הראשונה צווארי והשתיים האחרונות ע"ש גבי) . החשד בבדיקה השניה היה לדימום בתעלה של עמוד השדרה. הייתי אצל נוירולוג והוא ייעץ לי לחכות 4 חודשים כדי לראות שהדימום יתמוסס. לצערי זה לא קרה ואני עדיין ממשיכה לסבול.לפני יומיים וחצי עברתי את בדיקת ה- MRI האחרונה ואלו התוצאות
בגובה תקין. D12-L1 החוט מעל ומתחת כולל עד הקונוס אשר בגובה
בדקתי גם את הבדיקה מ 25.08.2010- אשר בוצעה לע"ש גבי ובוצעה בלי ועם גדוליניום. בהשוואה של החתכים
T1- אין למעשה עדות להאדרה של הנגע. הנגע מעט היפראינטנסי ב T1 האקסיאלים לפני ואחרי הזרקת גדוליניום
T1- ללא גדוליניום וה T1- ולא עובר האדרה עם גדוליניום, לדעתי. ההבדל בין ה T2- , היפראינטנסי לא הומוגני ב
אקסיאל בלי ועם T1 עם גדוליניום ודיכוי השומן קרוב לוודאי שברובו נובע מדיכוי השומן. גם בבדיקה הנוכחית
גדוליניום הם ללא שינוי, אין הבדל ביניהם ואין עדות להאדרה. הנגע לא גדל.
באבחנה מבדלת נגע וסקולרי קטן אולי קברנומה לא טיפוסית.
תהליך תופס מקום מסוג אסטרוסיטומה או אפנדימומה פחות סבירים.
לימפומה או גרורה גם הרבה פחות סבירים.
מודגמים מנח, מבנה ואותות תקינים של החוליות.
אין עדות לבקע דיסק משמעותי או לחץ משמעותי על השק או השורשים.
ללא כל לחץ על החוט.
האם יש סיבה לדאגה ?
אודה על תשובתכם המהירה.
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול ביד שמאל - תגובה
ד''ר יולי טרגר25/01/2011חגית שלום,
כדאי להתייץ עם הרופא שהמליץ על ביצוע MRI ולשאול אותו את השאלות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)